Λύσεις

Οι σπόροι μας αποτελούν τη βάση για υγιεινά και ελκυστικά λαχανικά. Ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να μεγαλώνει και οι απαιτήσεις για τρόφιμα αυξάνονται. Γι’ αυτό οι ειδικοί μας στις καλλιέργειες και στο marketing είναι σε στενή επαφή με ολόκληρη την αλυσίδα εμπορίας των κηπευτικών. Μελετάμε τις εξελίξεις της αγοράς, τις τάσεις των καταναλωτών και τις δημογραφικές μεταβολές, ώστε να αναγνωρίσουμε τις σωστές προτεραιότητες και να σχεδιάσουμε τα κατάλληλα προγράμματα γενετικής βελτίωσης. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε και να εισάγουμε ποικιλίες που προσφέρουν λύσεις σε ποικίλες κοινωνικές προκλήσεις.

Σειρά Defense: Ανθεκτικότητες σε ασθένειες φυτών

Πρώτο και κυριότερο, η σειρά Defense της Rijk Zwaan διασφαλίζει μια υγιής καλλιέργεια. Επιπλέον, απαιτούνται λιγότεροι προστατευτικά προϊόντα για τις καλλιέργειες, γεγονός που επιτρέπει στους παραγωγούς να έχουν βελτιωμένη ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιέργειας. Η σειρά Defense διευκολύνει μια αξιόπιστη και βιώσιμη παραγωγή υγιεινών προϊόντων υψηλής ποιότητας για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες σε όλη την αλυσίδα.

Γεύση και υφή

Στην Rijk Zwaan, η γεύση και η υφή έχουν εξέχοντα ρόλο σε όλα μας τα προγράμματα γενετικής βελτίωσης. Επιπλέον, προσφέρουμε ποικιλίες που πραγματικά ξεχωρίζουν όσον αφορά τη γεύση και την αίσθηση στο στόμα. Αυτά μπορούν να προσθέσουν εύρος και βάθος σε μία προδιαγεγραμμένη γκάμα. Για παράδειγμα, έχουμε αναπτύξει μία μικρότερη εκδοχή του γευστικού πεπονιού «piel de sapo» σε απάντηση της ζήτησης των καταναλωτών στη βόρεια Ευρώπη για μικρότερα πεπόνια. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μελιτζάνα μας που απορροφά λιγότερο λάδι κάνοντάς την ιδιαίτερα κατάλληλη για τηγάνισμα.

Αποδοτικότητα και διάρκεια ζωής

Σαν μία εταιρεία δημιουργίας και παραγωγής υβριδίων, η προσαρμοστικότητα είναι στο DNA μας. Για παράδειγμα, θα εργαστούμε για να αναπτύξουμε ένα πεπόνι με ελαφρά μικρότερη κοιλότητα σπόρου έστι ώστε να παράγει ένα υψηλότερο κέρδος για τις εταιρείες επεξεργασίας. Ή θα προσαρμόσουμε ένα φυτό τομάτας με ελαφρά λιγότερη βλαστομανία για να μειώσουμε το «καθάρισμα». Οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να επηρεάσουν συγκεκριμένους στόχους για την παραγωγή σπόρων. Δουλεύουμε στο σπανάκι για μια ομοιόμορφη ανάπτυξη για παράδειγμα, για να διευκολύνουμε τη μηχανική συγκομιδή.

Ποιότητα και συνέπεια

Οι καταναλωτές αγοράζουν λαχανικά έχοντας ως βάση την εξωτερική εμφάνιση, συνεπώς η καθαρή και ελκυστική εμφάνιση είναι απαραίτητη. Ξεχωρίζουμε σε αυτό χάρη στις υψηλές γενικές προδιαγραφές της ποιότητας. Προσπαθούμε πολύ να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση με τους σπόρους μας και ελάχιστες παρεκκλίσεις στο σχήμα ή στο χρώμα του τελικού προϊόντος. Επίσης προσφέρουμε προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τομάτες με έντονο κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό ή πεπόνια που εξακολουθούν να έχουν ωραία γεύση ακόμα και μετά από μεγάλο διάστημα μεταφοράς.

Παραγωγή και βιωσιμότητα

Συμβάλλουμε σημαντικά στη βελτίωση της αειφόρου παραγωγής λαχανικών, όπως η ανάπτυξη τοπικών ποικιλιών και η αύξηση της απόδοσης ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι ανθεκτικότητες σε ασθένειες επιτρέπουν στους παραγωγούς να μειώσουν τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Παίζουμε επίσης ρόλο στην ανάπτυξη τεχνικών βιώσιμων καλλιεργειών και προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών για βιολογική ή υδροπονική παραγωγή.

Ευκολία και ευελιξία

Προσφέρουμε αμέτρητες διαφορετικές λύσεις αναφορικά με την ευκολία, οι οποίες ποικίλουν ανάλογα την καλλιέργεια. Έχοντας πρόσβαση στην τεράστια ποικιλία που η φύση μας προσφέρει, συχνά εισάγουμε νέους τύπους και χρώματα. Για παράδειγμα, έχουμε αναπτύξει μία blocky τομάτα που είναι ειδικά κατάλληλη για γέμισμα, ενώ τα cocktail αγγούρια μας είναι ιδανικά για υγιεινά σνακ. Επίσης, εκμεταλλευόμαστε την τάση «καλλιέργησέ το μόνος σου». Τα μαρούλια μας με ρίζες σε μορφή μπάλας, επιτρέπουν στους καταναλωτές να κόβουν τα δικά τους φρέσκα φύλλα μαρουλιού.

Υγεία και Διατροφή

Όσο περισσότερα λαχανικά τρώνε οι άνθρωποι, τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό εστιάζουμε στο να φτιάχνουμε κάθε τύπο λαχανικών ελκυστικό και εύκολα διαθέσιμο. Επιπροσθέτως, συλλέγουμε δεδομένα από τις ποικιλίες μας για τα οφέλη στην υγεία. Οι συνεργάτες μας μπορούν μετά να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες κατά την προώθηση συγκεκριμένων λαχανικών. Για τις ανατολικές περιοχές της Αφρικής, αναπτύσσουμε παραγωγικές ποικιλίες από έναν αριθμό τοπικών καλλιεργειών. Αυτό μας βοηθάει να τονώσουμε το εισόδημα των ντόπιων αγροτών ενώ επίσης ενισχύουμε τη συνολική κατανάλωση λαχανικών.