TEST | Hero | VI24 | Seeds

Πολιτική απορρήτου της Rijk Zwaan Hellas

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου ορίζει την πολιτική μας για τα προσωπικά δεδομένα. Περιγράφει τους τύπους των προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε και πώς διασφαλίζουμε την ιδιωτικότητα, σύμφωνα με τα δικαιώματα των ατόμων.

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε η Rijk Zwaan Hellas (στο εξής "Rijk Zwaan" ή "εμείς"). Αυτή η πολιτική απορρήτου καλύπτει όλες τις δραστηριότητες επεξεργασίας και επομένως και το αν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα μαζί με τρίτα μέρη (συμπεριλαμβανομένης μίας θυγατρικής εταιρείας στο εξωτερικό). Η Rijk Zwaan είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από ή για λογαριασμό της Rijk Zwaan. 

Σε αυτή τη δήλωση εξηγούμε την πολιτική μας στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. Περιγράφουμε ποια προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε, πώς πληρούμε τις αρχές ιδιωτικότητας και τα δικαιώματα του προσώπου στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα.  

Αυτή η δήλωση σχετίζεται με πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε από τους επιχειρηματικούς εταίρους και τα άτομα με τα οποία γίνεται η επικοινωνία, από τους επισκέπτες της Rijk Zwaan, τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ή και των online εφαρμογών μας, τους χρήστες της εφαρμογής μας Rijk Zwaan, τους επισκέπετες και πελάτες του online καταστήματός μας, τους προμηθευτές, τους υποψήφιους για θέση εργασίας, τους συμμετέχοντες σε online και άλλες εκδηλώσεις, και όλους τους άλλους πελάτες και συσχετιζόμενους με την Rijk Zwaan. 

Η Rijk Zwaan χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για τους παρακάτω λόγους:

Διαχείριση. Διαχείριση και επεξεργασία παραγγελιών, παραδόσεων και τιμολογίων. Για λογαριασμούς πληρωτέους και τη διαχείριση εισπρακτέων λογαριασμών, καταγράφουμε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας: όνομα, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός φαξ (εάν υπάρχει), διεύθυνση email, διεύθυνση επιχείρησης και θέση εργασίας των επαφών.

Διαδικασία αποδοχής πελατών. Έχουμε εφαρμόσει μια διαδικασία αποδοχής πελατών για την έγκριση νέων πελατών. Ενδέχεται να ζητήσουμε πληροφορίες τελικού ιδιοκτήτη, δηλαδή το όνομα του τελικού πραγματικού δικαιούχου στις εταιρείες των πελατών και των προμηθευτών μας και το μετοχικό ενδιαφέρον (εκφρασμένο σε ποσοστά) του τελικού πραγματικού δικαιούχου στις εταιρείες των πελατών και των προμηθευτών μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αξιολογούμε την πιστοληπτική ικανότητα των πελατών, των προμηθευτών ή άλλων συνεργατών μας και δημιουργούμε ένα (πολιτικό) προφίλ κινδύνου και συμμόρφωσης (π.χ. για χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις). Μπορούμε να το αναθέσουμε σε εξωτερικό φορέα ή να χρησιμοποιήσουμε διαδικτυακά εργαλεία συμμόρφωσης κατά την κρίση μας.

Νέα επιχειρηματική ανάπτυξη. Για να αυξήσουμε το προφίλ της Rijk Zwaan μεταξύ πελατών και δυνητικών πελατών, χρησιμοποιούμε τα στοιχεία επικοινωνίας τους (π.χ. όνομα, αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση email) για την αποστολή υλικού όπως φυλλάδια, ενημερωτικά δελτία, πληροφορίες παραγωγής και προσκλήσεις σε εκδηλώσεις.

Εικόνες. Η Rijk Zwaan παίρνει φωτογραφίες και παράγει βίντεο εκδηλώσεων (συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών εκδηλώσεων) και επισκέψεων σε προμηθευτές / παραγωγούς και χρησιμοποιεί αυτές τις εικόνες με τη συγκατάθεσή σας (μερικές φορές συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σας, των στοιχείων επικοινωνίας και του ονόματος της εταιρείας) στην ιστοσελίδα μας, σε φυλλάδια ή μέσω άλλων μέσων επικοινωνίας όπως τα κοινωνικά μέσα.

Επικοινωνία. Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας (όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση email ή και αριθμό τηλεφώνου και την ιδιότητά σας) για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για παράδειγμα για ερωτήσεις σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Επιπλέον, για να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες μας και για να σας ενημερώνουμε για προσφορές και προωθητικές ενέργειες και για να σας προσκαλέσουμε σε (διαδικτυακές) εκδηλώσεις. Εάν έχετε δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας στείλουμε πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες της Rijk Zwaan και των θυγατρικών εταιρειών της. Όπου είναι δυνατόν, εμείς προσαρμόζουμε αυτές τις πληροφορίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Μάρκετινγκ / άμεσο μάρκετινγκ. Στέλνουμε email μάρκετινγκ και διαφημιστικό/ προωθητικό υλικό ή και πληροφορίες σχετικά με την Rijk Zwaan, πιθανώς με βάση τις προτιμήσεις σας. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε το όνομά σας, τη διεύθυνση email σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το προφίλ σας στα συστήματά μας. Έχετε πάντα την επιλογή να διαγραφείτε από τα ενημερωτικά δελτία μας. Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, η Rijk Zwaan μπορεί επίσης να σας δείξει στοχευμένες προσφορές ή διαφημίσεις στο διαδίκτυο που είναι προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις σας και έτσι να ενημερώνεστε και να επεξεργάζεστε αλληλεπιδράσεις με την Rijk Zwaan. Η Rijk Zwaan και τρίτα μέρη ορίζουν cookies για το σκοπό αυτό. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των cookies στην σελίδα Cookies της εταιρείας μας. Εμείς ή και τρίτα μέρη χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies για να συλλέξουμε, μεταξύ άλλων: ολόκληρη ή μέρος της διεύθυνσης IP σας, ποιες σελίδες επισκέπτεστε, πότε και πόσο καιρό χρησιμοποιείτε ή επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, τη συμπεριφορά περιήγησής σας στην ιστοσελίδα μας ή και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, την αλληλεπίδρασή σας με την Rijk Zwaan με το άνοιγμα ενημερωτικών δελτίων, με την εγγραφή/ συμμετοχή σε εκδηλώσεις ή και με την αλληλεπίδραση στα κοινωνικά μέσα. Χρησιμοποιούμε επίσης αυτά τα προσωπικά δεδομένα για την ανάπτυξη και κατασκευή νέων και υπαρχόντων προϊόντων ή και υπηρεσιών.

Χρήση εφαρμογών. Πρέπει να εγγραφείτε για πρόσβαση σε εφαρμογές Rijk Zwaan, συμπεριλαμβανομένων των Rijk Zwaan app, Crops online, Rijk Zwaan Learning και του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Θα χρησιμοποιήσουμε το όνομά σας, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για την εγγραφή του λογαριασμού σας και για σκοπούς σύνδεσης και ταυτοποίησης.

Ανάλυση και έρευνα μάρκετινγκ. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε σε μελέτες, έρευνες και πάνελ πελατών και δοκιμών. Χρησιμοποιούμε επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας σας για γενική έρευνα αγοράς.

Διαδικτυακές πωλήσεις. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για διαδικτυακές πωλήσεις μέσω του διαδικτυακού μας καταστήματος. Για το σκοπό αυτό, καταγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα (δηλ. όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση email, αριθμό τηλεφώνου, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) μαζί με τα στοιχεία της επιχείρησής σας, για τη δημιουργία του λογαριασμού σας και την επεξεργασία της παραγγελίας σας. Επίσης διατηρούμε και ενημερώνουμε το ιστορικό παραγγελιών σας.

Διαδικασία αίτησης εργασίας. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα για τη διαδικασία αίτησης εργασίας. Για περαιτέρω αναφορά, ανατρέξτε στη συγκεκριμένη δήλωση απορρήτου στην ιστοσελίδα μας: www.rijkzwaancareers.com

Τεχνικοί και στατιστικοί σκοποί. Για να εκτιμήσουμε εάν ο ιστότοπος και άλλες εφαρμογές της Rijk Zwaan παρέχουν τη βέλτιστη εμπειρία χρήστη, ενδέχεται επίσης να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα (δηλαδή τον λογαριασμό πελάτη σας και μέρος της διεύθυνσης IP σας) για την τεχνική και λειτουργική διαχείριση των διαδικτυακών εφαρμογών της Rijk Zwaan που χρησιμοποιείτε. Αυτές οι πληροφορίες μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε και να βελτιώνουμε την ποιότητα των διαδικτυακών εφαρμογών μας.

Επίβλεψη και ασφάλεια. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας, των πελατών και των επισκεπτών μας, να αποτρέψουμε την κλοπή και να παρακολουθήσουμε τις εγκαταστάσεις μας, οι χώροι και οι χώροι στάθμευσης της Rijk Zwaan είναι εξοπλισμένοι με κάμερες κλειστού κυκλώματος (κάμερες παρακολούθησης) και αποθηκεύουμε αυτές τις εικόνες.

Νόμοι και κανονισμοί. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα εάν είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε για λόγους νομοθεσίας και κανονισμών, π.χ. σε περίπτωση φερόμενης παραβίασης δικαιωμάτων τρίτων (πνευματική ιδιοκτησία).

Η Rijk Zwaan επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την ακόλουθη νομική βάση:

Εκτέλεση σύμβασης. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα για τη σύναψη ή και την εκτέλεση σύμβασης.

Νόμιμο ενδιαφέρον. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα βάσει έννομου ενδιαφέροντος, για παράδειγμα αποστολή μηνυμάτων μάρκετινγκ στους συνεργάτες μας.

Νομική υποχρέωση. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα εάν είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε βάσει των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων.

Συγκατάθεση Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα εάν ένα άτομο έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για τη χρήση των προσωπικών του δεδομένων για συγκεκριμένους σκοπούς. Έχετε επίσης το δικαίωμα να αποσύρετε αυτήν τη συγκατάθεση, για παράδειγμα με την κατάργηση εγγραφής από το ενημερωτικό δελτίο μας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο privacy@rijkzwaan.com.

Μοιράζεται η Rijk Zwaan τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους;

Ναι, η Rijk Zwaan χρησιμοποιεί επεξεργαστές τρίτων για την επεξεργασία δραστηριοτήτων, όπως φιλοξενία ιστοσελίδας, μεταφράσεις και άλλες υπηρεσίες. Η Rijk Zwaan και οι θυγατρικές της εταιρείες λειτουργούν παγκοσμιώς και μοιράζονται προσωπικά δεδομένα, αν αυτό είναι απαραίτητο, για να σας παρέχουν την πληροφόρηση που αναφέρθηκε παραπάνω, προϊόντα και υπηρεσίες. Πάντα το κάνουμε αυτό προσεκτικά και για αυτό παίρνουμε τα απαιτούμενα οργανωτικά, τεχνικά και τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι προστατευμένα. Αν αυτό απαιτείται από τον νόμο, μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τις σχετικές αρχές. Σε καμία περίπτωση δεν πουλάει η Rijk Zwaan τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους.

Για πόσο διάστημα αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα;

Η Rijk Zwaan δεν αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα για περισσότερο χρονικό διάστημα από όσο είναι αυστηρά απαραίτητο. Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για να πετύχουμε τους σκοπούς που περιγράφηκαν παραπάνω για τους οποίους συλλέγονται τα δεδομένα σας. Αν θέλετε να μάθετε τον σκοπό και τη περίοδο διατήρησης για ένα συγκεκριμένο προσωπικό δεδομένο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο privacy@rijkzwaan.com.  

Πώς η Rijk Zwaan προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η Rijk Zwaan έχει πάρει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα κατά της απώλειας ή της μη-εξουσιοδοτημένης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Για τον σκοπό αυτό, η Rijk Zwaan χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ασφαλείς διακομιστές, περιοδική εκτέλεση επικαιροποίησης λογισμικού, προγράμματα προστασίας και κρυπτογράφησης καθώς και φυσική προστασία των τοποθεσιών όπου αποθηκεύονται αυτά τα δεδομένα. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια ή την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ή εάν υπάρχουν ενδείξεις ή υποψίες κατάχρησης δεδομένων ή συστημάτων, επικοινωνήστε μαζί μας στο privacy@rijkzwaan.com.

Πού επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

H Rijk Zwaan είναι ένας διεθνής οργανισμός με έδρα το De Lier της Ολλανδίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στην ΕΕ ή / και στη συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή στην οποία δραστηριοποιείστε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με κατοίκους της ΕΕ ενδέχεται να μεταφερθούν ή να είναι διαθέσιμα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου («ΕΟΧ»), αλλά πάντα υπό τις κατάλληλες διασφαλίσεις των Ευρωπαϊκών νόμων και κανονισμών.

Δικαιώματα σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του προσώπου στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα :

Σύμφωνα με τον «Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων» (GDPR) τα πρόσωπα έχουν διάφορα δικαιώματα:

Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης: Μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας που επεξεργαζόμαστε.

Δικαίωμα διόρθωσης: Εάν πιστεύετε ότι τα δεδομένα που έχουμε για εσάς είναι ανακριβή, θα τα διορθώσουμε.

Δικαίωμα διαγραφής: Μπορείτε να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε. Ίσως χρειαστεί να επεξεργαστούμε αυτά τα δεδομένα για άλλους σκοπούς (π.χ. για τα αρχεία μας και για την εκπλήρωση των νόμιμων καθηκόντων μας).

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Μπορείτε να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν πιστεύετε ότι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα παράνομα ή εσφαλμένα.

Δικαίωμα ένστασης: Εάν αντιτίθεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διακόψουμε αυτήν την επεξεργασία το συντομότερο δυνατό.

Δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων: Εάν θέλετε να μεταφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάκληση συγκατάθεσης: Εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε την επιλογή να ανακαλέσετε αυτήν τη συγκατάθεση.

Για τυχόν αιτήματα άσκησης οποιουδήποτε από τα προαναφερθέντα δικαιώματα, παρακαλούμε στείλτε email στο privacy@rijkzwaan.com. Θα επεξεργαστούμε το αίτημά σας μόλις το λάβουμε και το επιβεβαιώσουμε, εκτός εάν ισχύει κάποια εξαίρεση. Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Πώς μπορείτε να ζητήσετε από την Rijk Zwaan να διαγράψει τον λογαριασμό χρήστη σας ή τα προσωπικά σας δεδομένα;

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τον λογαριασμό χρήστη σας και/ ή τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν δεν υπάρχει έννομος λόγος για εμάς να συνεχίζουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Αν επιθυμείτε να διαγράψουμε τον λογαριασμό χρήστη σας και/ ή τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να μας στείλετε email με αίτημα διαγραφής στο privacy@rijkzwaan.com.

Όταν παραλάβουμε και επιβεβαιώσουμε το αίτημά σας, θα διαγράψουμε τον λογαριασμό χρήστη και/ ή τα προσωπικά σας δεδομένα από τα αρχεία μας και από τα αρχεία επεξεργασίας τρίτων μερών χωρίς καθυστέρηση.

Σύνδεσμοι προς άλλες ιστοσελίδες και κοινωνικά μέσα

Σύνδεσμοι προς ιστοσελίδες τρίτων περιλαμβάνονται σε διάφορες ιστοσελίδες της Rijk Zwaan. Αυτή η δήλωση απορρήτου δεν ισχύει για αυτές τις ιστοσελίδες τρίτων. Η Rijk Zwaan δεν είναι υπεύθυνη για αυτές τις ιστοσελίδες ή για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από αυτές τις ιστοσελίδες τρίτων.

Ερωτήσεις

Σε περίπτωση που έχετε απορίες σχετικά με αυτήν τη δήλωση απορρήτου ή την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο privacy@rijkzwaan.com

Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτική αρχή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Ελλάδα.


Η Rijk Zwaan μπορεί να αλλάξει αυτήν την δήλωση απορρήτου με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η πολιτική απορρήτου άλλαξε τελευταία φορά στις 4 Μαρτίου 2022.