Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών
Τα φρούτα και τα λαχανικά τα βρίσκουμε σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Ωμά ή ψημένα. Γλυκά ή πικρά. Μαλακά ή τραγανά. Όλα τους μοναδικά. Γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν γεμίζουν απλά το πιάτο μας, αλλά είναι μέρος και μια υγιεινής διατροφής. Eίναι ένας καλός λόγος λοιπόν που ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών έθεσε τα φρούτα και τα λαχανικά στο προσκήνιο το 2021!
Ακουλουθήστε το #IYFV στα κοινωνικά μέσα
Φρούτα και Λαχανικά, απαραίτητα στη διατροφή μας
Φέτος ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στη σημασία των φρούτων και λαχανικών στην διατροφή και την υγεία των ανθρώπων. Τα φρούτα και λαχανικά παίζουν επίσης ένα ρόλο κλειδί στην επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs).
7 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Πώς να κάνετε τα λαχανικά πιο ελκυστικά
Σαν εταιρεία παραγωγής σπόρων λαχανικών αναζητάμε τρόπους για να κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά. Το κάνουμε αυτό συνδυάζοντας την εμπειρία μας στη γενετική βελτίωση με την καταναλωτική έρευνα και την έρευνα γευσιγνωσίας, και συνεργαζόμαστε επίσης με άλλους στην αλυσίδα. Η Annette Meeder, γευσιγνώστρια στην Rijk Zwaan, μοιράζεται τέσσερα παραδείγματα.
Σπόροι: η βάση των φρούτων και λαχανικών
Χρώμα, γεύση, διατηρησιμότητα, απόδοση και ανθεκτικότητες - όλα αυτά τα χαρακτηριστικά περιέχονται σε ένα μικροσκοπικό σπόρο λαχανικών. Ποιο είναι το μυστικό; Είναι ένα φυσικό προϊόν, οπότε δεν είναι τόσο απλό όσο η ανάμιξη μιας λίστας συστατικών. Χρειάζεται επιδέξια παραγωγή λαχανικών, στην αρχή της διατροφικής αλυσίδας.

Γενετική βελτίωση: διασταύρωση και επιλογή ποικιλιών
Σαν εταιρεία παραγωγής σπόρων λαχανικών, εργαζόμαστε συνεχώς να αναπτύξουμε θρεπτικές και ελκυστικές ποικιλίες λαχανικών. Σκοπός μας είναι ποικιλίες που ικανοποιούν όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται - τις ανάγκες των παραγωγών, των λιανοπωλητών και των καταναλωτών. Αυτή είναι μία πολύπλοκη πρόκληση. Οι γενετιστές μας διασταυρώνουν και επιλέγουν ποικιλίες λαχανικών για όσο χρειάζεται μέχρι να αναπτύξουν μία ποικιλία με όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Αυτό μπορεί να πάρει 6 με 16 χρόνια κατά μέσο όρο.

Συμβολή στους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ
Για την αειφόρο ανάπτυξη του πλανήτη μας και για να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας έχει πρόσβαση σε νόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά λαχανικά, πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς τους τομείς της καλλιέργειας, της συγκομιδής και της επεξεργασίας. Με τη γενετική βελτίωση πιο δυνατών ποικιλιών με καλύτερες αντοχές, υψηλότερη απόδοση και βελτιωμένη διατηρησιμότητα, συμβάλλουμε στην πιο βιώσιμη και αποτελεσματική παραγωγή και επεξεργασία λαχανικών. Έτσι δίνουμε νόημα στην αποστολή μας να μοιραζόμαστε ένα υγιές μέλλον.
