04 Ιανουαρίου 2016

O Rijk Zwaan εγκαινιάζει νέα θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα

Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η Rijk Zwaan Hellas έχει αναλάβει τις δραστηριότητες πωλήσεων από τον μέχρι σήμερα αποκλειστικό αντιπρόσωπο την εταιρεία AGROSYSTEM Α.Ε. Ο Rijk Zwaan αναμένει αυτή η νέα θυγατρική εταιρεία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ελληνικού τομέα των κηπευτικών ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Φιλοσοφία του Rijk Zwaan

Η διεύθυνση της Rijk Zwaan Hellas θα είναι οι Χρήστος Λάβδας και Διαμαντής Τσιατούρας, οι οποίοι έχουν εργαστεί στην AGROSYSTEM Α.Ε. για πολλά χρόνια, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Rijk Zwaan: με ένα μακροπρόθεσμο όραμα και με έμφαση στην ποιότητα. Η υπόλοιπη ομάδα της AGROSYSTEM Α.Ε. επίσης μεταφέρεται  στον  Rijk Zwaan, όπου θα συνεχίσουν να εργάζονται και να δίνουν τις πολύτιμες γνώσεις, την εμπειρία και το δίκτυό τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της ελληνικής γεωργικής βιομηχανίας τροφίμων. Η  Rijk Zwaan Hellas θα έχει την έδρα της στην Ιεράπετρα Κρήτης, όπου υπάρχει επίσης πειραματικός σταθμός.

Ταχύτερη παρουσιάση των νέων προϊόντων

Ο Rijk Zwaan δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για περισσότερα από 35 χρόνια και έχει αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς σε διάφορες καλλιέργειες κηπευτικών. «Με τη δική μας θυγατρική θα υπάρχει η δυνατότητα στους γενετιστές μας να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς ακόμα πιο γρήγορα και θα βελτιώσει επίσης τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών για ολόκληρη την αλυσίδα», λέει ο Marco van Leeuwen, Διευθύνων Σύμβουλος. «Ως εκ τούτου, το άνοιγμα της Rijk Zwaan Hellas θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε την ποικιλία των προϊόντων και το λανσάρισμα των ποικιλιών μας ακόμη πιο γρήγορα».

Ηγετικός ρόλος

Ο ελληνικός αγρο-διατροφικός τομέας βρίσκεται σήμερα σε μια νέα φάση εκσυγχρονισμού. Ο αριθμός των high-tech  θερμοκηπίων αυξάνεται και η διαχείριση μέσα από την αλυσίδα της αγοράς βρίσκεται σε άνοδο. Ο Rijk Zwaan θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές. «Η χώρα έχει καλές ευκαιρίες για εξαγωγές προς την περιοχή των Βαλκανίων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη. Χάρη στις κορυφαίες ποικιλίες μας, μπορούμε να κάνουμε μια σημαντική συνεισφορά στην όλο το χρόνο διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας λαχανικών», καταλήγει ο Marco  van Leeuwen.

Φωτογραφία: Διαμαντής Τσιατούρας (αριστερά) και  Χρήστος Λάβδας

New subsidiary Rijk Zwaan in Greece