10 Φεβρουαρίου 2017

Το Knox™ κέρδισε το βραβείο καινοτομίας της Fruit Logistica για το 2017

Καθολική αναγνώριση της συστηματικής ερευνητικής δουλειάς του Rijk Zwaan

 

«Αυτό το βραβείο είναι το κερασάκι στην τούρτα μετά από 10 χρόνια εντατικής δουλειάς στη γενετική βελτίωση του μαρουλιού. Ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά τους επισκέπτες για την ψήφο τους και τους συνεργάτες μας για την πίστη τους στο Knox», σχολιάζει η Bauke van Lenteren, Υπέυθυνη Marketing, με εξειδίκευση στα φυλλώδη. 

Το Knox είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό στο μαρούλι που ο Rijk Zwaan πρώτος παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2015. Μετά από δουλειά για πάνω από μία δεκαετία, ο Rijk Zwaan ανέπτυξε ποικιλίες μαρουλιών με πιο αργό ροζ μεταχρωματισμό μετά την κοπή των φύλλων τους. Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, όπως λιγότερη απόρριψη από τις εταιρείες επεξεργασίας έτοιμων σαλατών και τα καταστήματα λιανικής. Το χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν φρεσκοκομμένα φύλλα μαρουλιού πιο συχνά αφού τώρα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το Knox προσέλκυσε πολλή προσοχή κατά τη διάρκεια της φετινής Fruit Logistica, σύμφωνα με την Bauke van Lenteren: «Οι επισκέπτες ξαφνιάστηκαν ευχάριστα. Αναπτύξαμε το Knox σαν άμεση απάντηση στο τι οι εταιρείες επεξεργασίας ζητούσαν κατά κύριο λόγο. Οι πωλήσεις των φρεσκοκομμένων και των συσκευασμένων μαρουλιών έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά ο μεταχρωματισμός ήταν ένα πρόβλημα. Τώρα το Knox παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, για τα καταστήματα λιανικής τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν βελτιωμένη διαχείριση αποθέματος και λιγότερα απορρίματα. Γνωρίζουμε από την εμπειρία των συγκεκριμένων εταιρειών ότι ένα φρέσκο προϊόν με μόλις μία επιπλέον μέρα ζωής έχει σαν αποτέλεσμα 25% λιγότερα απορρίματα και γι’ αυτό είναι τόσο ενθουσιασμένοι με το Knox. Κατά τη διάρκεια της Fruit Logistica, υπήρχε απίστευτο ενδιαφέρον από παραγωγούς, εταιρείες επεξεργασίας και καταστήματα λιανικής από όλο τον κόσμο». 

Η παρουσίαση του Knox θα συνεχιστεί όλο το 2017. Εταιρείες επεξεργασίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Πολωνία, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α. ήδη δουλεύουν με ποικιλίες μαρουλιών με Knox, ενώ παραγωγοί, εταιρείες επεξεργασίας λαχανικών και καταστήματα λιανικής σε άλλες χώρες είναι εν μέσω των δοκιμών. Στο μεταξύ ο Rijk Zwaan θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέους τύπους μέχρι όλες οι κύριες ποικιλίες μαρουλιών να έχουν το χαρακτηριστικό Knox. Το βραβείο καινοτομίας της Fruit Logistica – το πιο σημαντικό βραβείο στον διεθνή τομεά φρούτων και λαχανικών – δίνει στην εταιρεία επιπλέον ενθάρρυνση για να ασχοληθούμε με αυτό το στόχο.