03 Απριλίου 2017

Νέο κατάστημα λιανικής - εκθετήριο άνοιξε τώρα για τους ιδιώτες

Ο Rijk Zwaan άνοιξε επίσημα σήμερα το πρώτο κατάστημα λιανικής του στο Βερολίνο στη Γερμανία. Το κατάστημα αυτό είναι το πιο πρόσφατο βήμα του Rijk Zwaan στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών λιανικής και στην αναγνώριση των σωστών προτεραιοτήτων για τα προγράμματα γενετικής βελτίωσης της εταιρείας.

Σωστή τοποθέτηση

Ο Rijk Zwaan ενδιαφέρεται να προσφέρει στους διεθνείς συνεταίρους του ολοένα και περισσότερες εξατομικευμένες λύσεις. Πριν παρουσιάσει μία νέα και υποσχόμενη ποικιλία στην αγορά, η εταιρεία πασχίζει να καθορίσει τη σωστή τοποθέτηση στα πλαίσια της πολιτικής του κάθε πελάτη. «Μαζί με τους συνεταίρους μας, συζητάμε ολοένα και περισσότερο θέματα όπως τον σχεδιασμό ποικιλιών, τη συσκευασία και την παρουσίαση στο ράφι», λέει ο δ/ντής εμπορικής ανάπτυξης Jörg Werner. «Το κατάστημά μας θα μας βοηθήσει να κάνουμε πιο επαγγελματικά αυτή τη διαδικασία».

Eye-tracking glasses

Το κατάστημα παρουσιάζει μία ευρεία γκάμα προϊόντων σε ποικίλες διατάξεις του προϊόντος στο ράφι και πραγματικές καταστάσεις καταστημάτων από όλον τον κόσμο. Έχει εξοπλιστεί με τεχνολογίες τελευταίας λέξης όπως γυαλιά παρακολούθησης ματιών (Eye-tracking glasses) που μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση των ματιών των καταναλωτών και ουσιαστικά τι ελκύει την προσοχή τους καθώς ψωνίζουν.

«Εργαλεία όπως αυτά χρησιμοποιούνται ήδη συχνά σε κατηγορίες άλλων προϊόντων, αλλά είναι σχετικά νέα στην κατηγορία των φρέσκων προϊόντων», λέει ο Werner. «Σε συνδυασμό με τις συνεντεύξεις που γίνονται επί τόπου και εστιάζοντας στις συζητήσεις με ομάδες, έχουμε τώρα τα πάντα που χρειαζόμαστε για να μελετήσουμε και να αναλύσουμε την αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή. Επιπλέον, η τοποθεσία προσφέρει στους εργαζομένους και στους συνεταίρους του Rijk Zwaan αστείρευτες δυνατότητες να οργανώσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες κάθε είδους και εκδηλώσεις που εμπνέουν νέες ιδέες».

Εξατομικευμένες προτάσεις

«Για τα καταστήματα λιανικής, το τμήμα φρέσκων προϊόντων είναι ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίσεις», λέει ο Werner. «Χάρη στο κατάστημά μας έχουμε τώρα τη δυνατότητα να τους δώσουμε καλύτερες, εξατομικευμένες προτάσεις και να προετοιμάσουμε από κοινού την εισαγωγή στην αγορά νέων προϊόντων. Ταυτόχρονα, αυτό βοηθάει τον Rijk Zwaan να αναπτύξει ποικιλίες και σενάρια που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες της αγοράς. Μαζί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο κατάστημα για να δώσουμε ώθηση στις πωλήσεις και να συνδράμουμε στη μεγαλύτερη κατανάλωση λαχανικών».

Μερικοί συνέταιροι του Rijk Zwaan είχαν ήδη μία γρήγορη πρώτη εικόνα του χώρου μέσα από την Fruit Logistica της φετινής χρονιάς. Τα σχόλιά τους ήταν πολύ θετικά και έχουν χρησιμοποιηθεί για να βελτιστοποιήσουμε περισσότερο τις λειτουργίες του καταστήματος.

Τα καταστήματα λιανικής και άλλοι συνέταιροι του Rijk Zwaan μπορούν τώρα να κλείσουν ένα ραντεβού για να επισκεφτούν τον χώρο μας μέσω του www.rijkzwaan.com/retailcenter ή επικοινωνώντας με τον τοπικό εκπρόσωπο του Rijk Zwaan.