23 Οκτωβρίου 2018

Η Rijk Zwaan συνεχίζει να επενδύει πολύ στην έρευνα και στην ανάπτυξη

Παρόλο που η Rijk Zwaan έκλεισε το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος με μία μικρή πτώση στα έσοδα και στο κέρδος, κυρίως εξαιτίας της ισοτιμίας του ευρώ με τα άλλα νομίσματα, η εταιρεία συνεχώς επεκτείνει το ανθρώπινο δυναμικό της και επενδύει πολύ στην έρευνα και στη γενετική για κηπευτικά.

Ο τζίρος των 413 εκ. € δείχνει μία μείωση περίπου 2% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, εξαιτίας της ισοτιμίας του ευρώ απέναντι στα άλλα νομίσματα που τιμολογούμε. Αυτό ήταν η αιτία να πέσει το κέρδος στα 59 εκ. € σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο που ήταν 88 εκ. €. Δεδομένου ότι η πτώση αυτή τόσο στα έσοδα όσο και στο κέρδος είναι περιστασιακή, η εταιρεία δε βλέπει τον λόγο να προσαρμόσει τα επενδυτικά της σχέδια. Η Rijk Zwaan εστιάζει μακροπρόθεσμα.

Σημαντική ανάπτυξη της έρευνας, της γενετικής και των δραστηριοτήτων παραγωγής

Το προηγούμενο οικονομικό έτος η σποροπαραγωγική εταιρεία Rijk Zwaan ξόδεψε 115 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D). Πέρα από αυτό, επένδυσε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα για νέα κτίρια και στην επέκταση των υπαρχόντων γραφείων και των εγκαταστάσεων έρευνας. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία είναι μία εκ των 15 μεγαλυτέρων επενδυτών στην έρευνα και ανάπτυξη στην Ολλανδία.  

Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις στην Fijnaart έχουν επεκταθεί κατά 65%  και στα κεντρικά γραφεία στο De Lier η εταιρεία έχει αποκτήσει 120 στρέμματα γης από 11 διαφορετικούς ιδιοκτήτες σαν βάση για να επεκτείνει τις θερμοκηπιακές της εγκαταστάσεις στα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό επιτρέπει στο ολοκαίνουριο Κέντρο ελέγχου ποιότητας σπόρου (Seed Quality Centre) - το οποίο τώρα βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από τα κεντρικά γραφεία - να ενώνεται με τα υπάρχοντα κτίρια των κεντρικών γραφείων δημιουργώντας έτσι μία τεράστια εγκατάσταση. 

H Rijk Zwaan επεκτείνεται επίσης διεθνώς. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα νέο ερευνητικό κέντρο στην Κίνα και έχει επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της γενετικής βελτίωσης (breeding) στην Ισπανία και τη Γαλλία. Εκτός από αυτό, ένα μεγάλο κομμάτι γης έχει αγοραστεί στην Βραζιλία για πειραματικά, αποδεικτικά και οι παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Τανζανία, τη Χιλή και την Αυστραλία έχουν σημαντικά επεκταθεί. 

Οι άνθρωποι είναι το κλειδί για την επιτυχία                

Ο πρωταρχικός εταιρικός σκοπός της Rijk Zwaan είναι να προσφέρει στους εργαζομένους μία ευχάριστη και μακροχρόνια εργασία με ελκυστικές συνθήκες απασχόλησης. Το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος, το μέγεθος του εργατικού δυναμικού ήταν πάνω από 3000 εργαζόμενοι και μία περαιτέρω αύξηση 1000 εργαζομένων αναμένεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.