07 Νοεμβρίου 2019

Η Rijk Zwaan στην κορυφή της κατάταξης Hillenraad500+: «Αναμφισβήτητα μία Ολλανδική εταιρεία παγκόσμιας κλάσης»

«Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Rijk Zwaan συνεχίζει να αναπτύσσεται γρήγορα καθώς ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός χρειάζεται άμεσα νέες ποικιλίες, νέους σπόρους και ακόμη καλύτερα προϊόντα. Είναι αναμφισβήτητα μία Ολλανδική εταιρεία παγκόσμιας κλάσης», δηλώνει η έκθεση της κριτικής επιτροπής της Hillenraad. Η Rijk Zwaan έχει εξασφαλίσει την 1η θέση στη φετινή κατάταξη της Hillenraad500+ των κορυφαίων Ολλανδικών εταιρειών στον κλάδο των κηπευτικών. Ο Marco van Leeuwen, ένας από τους διευθύνοντες συμβούλους της Rijk Zwaan, παρέλαβε το βραβείο υψηλού κύρους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Hortigala που πραγματοποιήθηκε στο Ridderzaal στη Χάγη την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

Εκτός από την αναγνώριση της συνεχιζόμενης επένδυσης της Rijk Zwaan στην έρευνα και την ανάπτυξη, τα μέλη της κριτικής επιτροπής της Hillenraad εντυπωσιάστηκαν από το βαθμό που η εταιρεία εστιάζει στη συνεργασία. Η εταιρεία προσπαθεί να χτίσει ακόμα πιο ισχυρές σχέσεις με τους παραγωγούς και με άλλες επιχειρήσεις, εμπλέκοντάς τους πιο στενά στην αλυσίδα αξίας. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Retail Center στο Βερολίνο, το οποίο δίνει στους εμπόρους λιανικής και στους παραγωγούς τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών και τις αποδόσεις των προϊόντων, σύμφωνα με την έκθεση της Hillenraad. Η συνεργασία βασίζεται στην κουλτούρα της οικογενειακής επιχείρησης.

Ένα δραστήριο ρόλο στην κοινωνία

Ο Marco van Leeuwen παρέλαβε το βραβείο υψηλού κύρους εκ μέρους της εταιρείας: «Στην Rijk Zwaan, μπορούμε να είμαστε περήφανοι που καταφέραμε αυτή τη θέση στη Hillenraad500+. 'Εγινε φυσικά χάρη στις προσπάθειες όλων των συναδέλφων μας παγκοσμίως. Επιπλέον, η συνεργασία με τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις έχει ουσιώδη σημασία για τη διασφάλιση της συνέχειάς μας. Οι άνθρωποι περιμένουν από τις εταιρείες να έχουν ένα δραστήριο ρόλο στην κοινωνία».

Απασχολώντας ταλέντα

« Η προσφορά στους εργαζομένους μίας ευχάριστης και μακροχρόνιας εργασίας, εντάσσεται στην εταιρική μας κουλτούρα», προσθέτει ο  Marco van Leeuwen. «Τους δίνουμε το περιθώριο να δουλεύουν στη συνεχή αξιοποίηση των ταλέντων και των πρωτοβουλιών τους. Αυτό παρακινεί τους ανθρώπους μας και ενισχύει την καινοτόμο δύναμη της εταιρείας μας. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και επιπλέον δουλεύοντας με διεπιστημονικές ομάδες, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις ποικιλίες λαχανικών μας ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της κοινωνίας σήμερα».    

Σχετικά με τη Hillenraad500+

Η Hillenraad500+ είναι μία κατάταξη των Ολλανδικών επιχειρήσεων κηπευτικών που παράγουν πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιο κύκλο εργασιών ή που απασχολούν περισσότερους από 1000 εργαζομένους στην Ολλανδία. Η Hillenraad εξετάζει πτυχές όπως η στρατηγική της εταιρείας, η θέση στην αγορά, η καινοτομία και η εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ).