06 Δεκεμβρίου 2022

Η Rijk Zwaan παρουσιάζει τις πρώτες ποικιλίες τομάτας με υψηλή ανθεκτικότητα ενάντια στον ιό ToBRFV

Ο ιός της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας ή αλλιώς ToBRFV έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες στις καλλιέργειες τομάτας παγκοσμίως. Η ομάδα των ερευνητών της Rijk Zwaan βρήκε νέα, μοναδικά γονίδια που έχουν σαν αποτέλεσμα το υψηλό επίπεδο ανθεκτικότητας στον ιό ToBRFV.

HR ToBRFV - Rugose Defense

Αμέσως μετά από αυτή την ανακάλυψη, οι γενετιστές μας άρχισαν να αναπτύσσουν ανθεκτικές ποικιλίες σε όλα τα προγράμματα γενετικής παγκοσμίως, και δοκίμασαν αυτές τις ποικιλίες εκτενώς σε εσωτερικό επίπεδο καθώς και με παραγωγούς για την εκτίμηση της αξίας τους σε γεωπονικό επίπεδο. Η Rijk Zwaan προσφέρει στους παραγωγούς τα πιο αποδοτικά υβρίδια υπό τη σειρά Rugose Defense, συμπεριλαμβανομένων υβριδίων τύπου βελανίδι, cherry, coctail και ποικιλιών μεσαίου μεγέθους τομάτας. 

Συμβατά με όλα τα εμπορικά υποκείμενα

Οι ποικιλίες τομάτας της Rijk Zwaan με υψηλή ανθεκτικότητα στον ιό ToBRFV είναι συμβατές με όλα τα εμπορικά διαθέσιμα υποκείμενα. Τα πειραματικά έχουν δείξει ότι η ποικιλία υποκειμένου Suzuka RZ αποδίδει πολύ σε συνδυασμό τόσο με ευπαθείς όσο και με ανθεκτικές ποικιλίες τομάτας. 

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες

Την ερχόμενη περίοδο, η Rijk Zwaan θα συνεχίσε να παρουσιάζει νέες ποικιλίες κατάληλες για καλλιέργειες σε όλων των ειδών κατασκευής θερμοκήπια (High Tech, Mid). Η Rijk Zwaan θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους παραγωγούς που υποστήριξαν την εταιρεία δοκιμάζοντας τις πρώτες τομάτες για high-tech καλλιέργειες με υψηλή ανθεκτικότητα. Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα; Επισκεφτείτε τη σελίδα μας Rugose Defense και δείτε το εισαγωγικό βίντεο.