06 Απριλίου 2021

Η Rijk Zwaan παρουσιάζει ποικιλίες αγγουριού ανεκτικές στο ιό του Nέου Δελχί

Ο ιός Νέο Δελχί (ToLCNDV) έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους παραγωγούς αγγουριού στην περιοχή της Μεσογείου για πολλά χρόνια. Εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της μόλυνσης και της ταχείας εξάπλωσής της, η ασθένεια αυτή αποτελεί σοβαρή απειλή για τις καλλιέργειες αγγουριού. Η Rijk Zwaan είναι περήφανη που παρουσιάζει μία λύση για τους παραγωγούς αγγουριού: τη σειρά "Delhi Defense".

Οι ποικιλίες αγγουριού της σειράς "Delhi Defense" της Rijk Zwaan παρουσιάζουν καλή ανεκτικότητα ενάντια στον ιό του καρουλιάσματος των φύλλων της τομάτας (ToLCNDV), που είναι περισσότερο γνωστός ως ιός του Nέου Δελχί. Παρόλο που τα συμπτώματα στα αγγούρια είναι σχετικά ηπιότερα σε σχέση με άλλες καλλιέργειες, ο ιός ακόμα προξενεί αρκετή ζημιά με αποτέλεσμα μικρότερη παραγωγή, έντονο κιτρίνισμα και καρούλιασμα των κορυφαίων φύλλων. Η ευρεία γκάμα φυτών ξενιστών που είναι ευαίσθητα στον ιό του Νέου Δελχί σε συνδυασμό με τη διασπορά από τον αλευρώδη (Bemisia tabaci), καθιστά αυτόν τον ιό τόσο μεγάλη απειλή για τα αγγούρια.

Βέλτιστη προστασία με τον συνδυασμό "Delhi Defense" και "Blueleaf"

Τα πειραματικά σε θερμοκήπια με υψηλά επίπεδα μόλυνσης από τον ιό του Νέου Δελχί, έχουν αποδείξει ότι οι ανθεκτικές ποικιλίες παραμένουν πιο υγιείς, ενώ οι ευπαθείς ποικιλίες στο ίδιο θερμοκήπιο δείχουν ξεκάθαρη μόλυνση και μείωση παραγωγής. Πρώτον, λιγότερες μολύνσεις εμφανίζονται στις "Delhi Defense" ποικιλίες αγγουριού και δεύτερον, αν εμφανιστεί μόλυνση, τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις της ασθένειας είναι περιορισμένα. Οι "Delhi Defense" ποικιλίες είναι μέρος των ποικιλιών της σειράς "Blueleaf" της Rijk Zwaan που έχουν υψηλότερες φυσικές ανεκτικότητες ενάντια σε ασθένειες και παράσιτα. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα και από τις δύο σειρές, επιτρέποντας τόσο καλλιέργειες με μεγάλη απόδοση όσο και υψηλής ποιότητας καρπούς. 

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τη σειρά Delhi Defense στα αγγούρια, παρακαλώ επικοινωνήστε: Delhi Defense Cucumber | Rijk Zwaan.