13 Μαρτίου 2023

Η Rijk Zwaan κατασκευάζει μία ακόμα εγκατάσταση για την επεξεργασία και αποθήκευση σπόρων στο De Lier

Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται τώρα υπό εξέλιξη σε μία νέα εγκατάσταση της Rijk Zwaan για την επεξεργασία και αποθήκευση σπόρων λαχανικών. Αυτό σηματοδοτεί μία περαιτέρω επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων της σποροπαραγωγικής εταιρείας στο De Lier, στην Ολλανδία. Το νέο κτίριο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι την άνοιξη του 2025.

Οι δραστηριότητες που θα εκτελούνται στην νέα εγκατάσταση θα περιλαμβάνουν την εξαγωγή, επεξεργασία και αποθήκευση σπόρων.  Επιπλέον, το κτίριο θα στεγάζει γραφεία και έναν πολυλειτουργικό χώρο συναντήσεων για χρήση από υπαλλήλους και επισκέπτες.

Αυξανόμενη ζήτηση για τους σπόρους λαχανικών

Η ζήτηση για τους σπόρους λαχανικών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, κυρίως λόγω του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. «Αυξάνοντας την ικανότητα της Rijk Zwaan για επεξεργασία και αποθήκευση σπόρων, μπορούμε να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες των παραγωγών για υψηλής ποιότητας σπόρους λαχανικών. Την ίδια στιγμή, η νέα μας εγκατάσταση θα μας επιτρέψει να διαδώσουμε τις δραστηριότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης σπόρων σε πολλές τοποθεσίες, υποστηρίζοντας έτσι ακόμα καλύτερα την επιχειρηματική συνέχεια», λέει η Hubertien Doldersum, Manager Operations στην Rijk Zwaan.

Ενδιαφέρον για την κοινότητα

Οι επιθυμίες και οι ανάγκες της τοπικής κοινότητας λαμβάνονται υπόψη στα κατασκευαστικά σχέδια. Παράλληλα στον ποδηλατόδρομο στο Kralingerpad, για παράδειγμα, ένα δημόσιο μονοπάτι και ένας χώρος πράσινου θα φτιαχτεί στις νέες εγκαταστάσεις της Rijk Zwaan. Επιπλέον, το υπάρχον ρεύμα νερού έχει διαπλατυνθεί στα 12 μέτρα για να βελτιωθεί σημαντικά το σύστημα αποστράγγισης μακριά από το De Lier. 

Ενημερώνουμε προσωπικά τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με τα κτιριακά σχέδια και τις σχετικές εξελίξεις. 

Άποψη της νέας εγκατάστασης: 

Rijk Zwaan_Seed Connect Centre

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, εργαζόμενοι της Rijk Zwaan και κατασκευαστικοί συνεργάτες συγκεντρώθηκαν για να βάλουν πανηγυρικά τον πρώτο πάσσαλο στο έδαφος. 

Rijk Zwaan Seed Connect Centre
Rijk Zwaan Seed Connect Centre