23 Ιανουαρίου 2019

Η Rijk Zwaan εστιάζει στην καινοτομία για βιωσιμότητα στην Fruit Logistica

Η Rijk Zwaan αναλαμβάνει την εταιρική κοινωνική ευθύνη της όσον αφορά τόσο την παραγωγή όσο και την κατανάλωση, καινοτομώντας συνεχώς στην ήδη ευρεία γκάμα των λαχανικών της. Στο πλαίσιο αυτό, το σταντ της εταιρείας στην Fruit Logistica 2019 (Αίθουσα 1.2, D-04) είναι αφιερωμένo στο θέμα «Καινοτομία για βιωσιμότητα» (‘Innovating for sustainability’). Η σποροπαραγωγική εταιρεία παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες συνεισφορές της για ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον, περιλαμβάνοντας νέα σνακ λαχανικά, νέες ποικιλίες με το χαρακτηριστικό KnoxTM, ποικιλίες μαρουλιών για υδροπονική παραγωγή και πολλές ακόμα καινοτομίες.

Για πρώτη φορά η Rijk Zwaan έχει συνδέσει τους στόχους βιωσιμότητάς της με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals (SDGs). Το 2015, οι παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν σε 17 στόχους (#GlobalGoals) για έναν καλύτερο κόσμο μέχρι το 2030. Οι δραστηριότητες και οι καινοτομίες της Rijk Zwaan υποστηρίζουν τέσσερις από αυτούς τους στόχους: μηδενική πείνα (Στόχος 2), αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη (Στόχος 8), υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή (Στόχος 12) και συνεργασία για τους στόχους (Στόχος 17). Κάθε μία από τις καινοτομίες της Rijk Zwaan που παρουσιάζονται στην Fruit Logistica συνεισφέρει κατά κάποιο τρόπο σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο.  

Βρώσιμο κουτάλι

Ανάμεσα στις καινοτομίες είναι νέα χρώματα και ιδέες για σνακ λαχανικά. Νόστιμα και ελκυστικά σνακ λαχανικά ωθούν τους ανθρώπους να "τσιμπολογάνε" υγιεινά και να τρώνε λαχανικά πιο συχνά στη διάρκεια της ημέρας. Το καινούριο αγγούρι My Cubies One Bite αποτελεί ένα καλό παράδειγμα όπως και το Snack Lettuce© το οποίο κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Fruit Attraction 2018. Χάρη στο σταθερό και μοναδικό σχήμα του, αυτό το μαρούλι είναι ιδανικό σαν ένα ‘βρώσιμο κουτάλι’ για ζεστά σνακ, και έτσι βοηθάει στη μείωση των απορριμάτων.

Μείωση απορριμάτων

Μία άλλη καινοτομία που μειώνει τα απορρίματα και συνεπώς βελτιώνει τη βιωσιμότητα είναι το KnoxTM, ένα χαρακτηριστικό που μειώνει τον ροζ αποχρωματισμό μετά την κοπή των φύλλων και επομένως επεκτείνει τη διάρκεια ζωής στο ράφι. Περισσότεροι συνδυασμοί μαρουλιών σε σακουλάκια είναι τώρα δυνατοί χάρη στις πολυάριθμες ποικιλίες που περιέχουν το χαρακτηριστικό KnoxTM το οποίο αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με παραγωγούς, εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων και καταστήματα λιανικής. Το Longvita είναι μια άλλη ιδέα που στοχεύει στη μείωση των υπολειμματικών αποβλήτων των προϊόντων. Αυτή η καινοτομία περιλαμβάνει ποικιλίες κολοκυθιού που δείχνουν φρέσκα λαμπερά και ελκυστικά για περισσότερο καιρό μετά την συγκομιδή. Αυτό προσθέτει μεγάλη αξία στις αλυσίδες παραγωγής. 

Κάνοντας περισσότερα με τα λιγότερα

Η Rijk Zwaan θέτει επίσης στο προσκήνιο της Fruit Logistica άλλες εξελίξεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα. Πέρα από τη βιολογική παραγωγή δίνει, για παράδειγμα, έμφαση στην υδροπονία. Η υδροπονία είναι ένα σύστημα παραγωγής με βάση το νερό, που αποτελεί έναν αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο ανάπτυξης καλλιέργειας φυλλωδών που δε χρησιμοποιεί - ή χρησιμοποιεί ελάχιστα - μέσα προστασίας της καλλιέργειας. Αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή την ασφαλή ανάπτυξη των τροφίμων παντού στον κόσμο. Η Rijk Zwaan προσφέρει τις κατάλληλες ποικιλίες και εκτεταμένη τεχνική υποστήριξη για αυτή την «καθαρή» παραγωγική μέθοδο. Τα μαρούλια Crystal, Salatrio® και Salanova® θα παρουσιαστούν επίσης στο σταντ της εταιρείας.

Sharing a healthy future

Στο Βερολίνο, η Rijk Zwaan θα παρουσιάσει αυτά και πολλούς άλλους καινοτόμους τρόπους για να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά, όπως το Cabbisi™ (mini pointed cabbage ιδανικό για σαλάτες), το Sweet Palermo sweet pointed pepper (τώρα επίσης διαθέσιμο σε πορτοκαλί και καφέ), τα Violet & Luca (bicolour kohlrabi), το Greentense (dark-green pole slicing beans) and το Sparkle RZ (spinach-shaped rocket). Αυτά όλα υποδεινύουν την αποστολή της εταιρείας για ‘Sharing a healthy future’.

Επισκεφτείτε το σταντ της εταιρείας ή το Retail Center

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καινοτομίες και τους στόχους βιωσιμότητας της Rijk Zwaan, επισκεφτείτε την εταιρεία στην Fruit Logistica στο Hall 1.2, Stand D-04. Φετός μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και το Retail Center στην καρδιά του Βερολίνου για να δείτε ακόμα περισσότερες καινοτομίες σε ένα πρότυπο εμπορικό κατάστημα λαχανικών.