17 Σεπτεμβρίου 2018

Η Rijk Zwaan εγκαινιάζει νέες εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης στην Fijnaart

Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, η Rijk Zwaan άνοιξε επίσημα τις νέες εγκαταστάσεις της Έρευνας και Ανάπτυξης στην οδό Eerste Kruisweg στην Fijnaart. Αυτή η επέκταση δίνει στη διεθνής εταιρεία παραγωγής σπόρων κηπευτικών τον απαραίτητο χώρο για να αναπτύξει περαιτέρω τις ερευνητικές της δραστηριότητες.

65% περισσότερος χώρος

Το κατασκευαστικό project, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, ενώνει δύο νέα κτίρια με το υπάρχον, έχοντας σαν αποτέλεσμα περίπου 65% περισσότερο χώρο. Τα κτίρια συνδέονται μεταξύ τους με ένα νέο αίθριο στο κέντρο, το οποίο εξυπηρετεί τόσο το κυλικείο όσο και την περιοχή παρουσιάσεων και υποδοχής. Εκτός από το καινούριο κτίριο, η Rijk Zwaan έχει ανακαινίσει τα υπάρχοντα γραφεία και τα εργαστήρια μοριακής και κυτταρικής βιολογικής έρευνας. 

Χώρος για ανάπτυξη

Χάρη σε αυτήν την επέκταση, η Rijk Zwaan έχει κερδίσει περισσότερο χώρο για να αναπτύξει και να εκσυγχρονίσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες. Η Fijnaart είναι το σπίτι του βιοτεχνολογικού ερευνητικού κέντρου της Rijk Zwaan και ο τόπος γενετικής βελτίωσης για τις υπαίθριες καλλιέργειες. Περίπου 350 εργαζόμενοι στο σύνολο έχουν ως βάση τις εγκαταστάσεις αυτές. 

Η συνεχής προώθηση των νέων ποικιλιών κηπευτικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών, απαιτεί εκτεταμένη έρευνα, και η Rijk Zwaan επενδύει περίπου 30% από τα ετήσια έσοδά της στην έρευνα και ανάπτυξη, που αυτό ισοδυναμεί με 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου τον μήνα. 

"Ένα μέρος για συνεργασία"

“Χρειάζονται πολλοί άνθρωποι και πολλές ειδικές γνώσεις για να αναπτύξεις μία νέα ποικιλία. Γι'αυτό είμαι τόσο χαρούμενος με αυτό το εκπληκτικό νέο εργαστήριο και όλους τους επιπλέον χώρους εργασίας, αλλά επίσης και με το θαυμάσιο αίθριο. Το αίθριο είναι η καρδιά αυτών των εγκαταστάσεων - ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να συγκεντρώνονται, να δημιουργούν επαφές και να μοιράζονται ιδέες και ενδιαφέροντα. Είναι ένα μέρος για συνεργασία”, λέει ο Managing Director Kees Reinink κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων.

Μια ματιά στο εσωτερικό από τους κατοίκους της περιοχής,

Την Τετάρτη το βράδυ η Rijk Zwaan είχε προσκαλέσει αρκετούς κατοίκους της περιοχής για να δουν το εσωτερικό των νέων εγκαταστάσεων της Fijnaart. “Είναι σημαντικό για μας το ότι οι κάτοικοι της περιοχής εμπλέκονται από την αρχή στα σχέδια του νέου κτιρίου”, εξηγεί ο Communication Specialist Steven van Paassen. “Γιορτάσαμε το τέλος αυτού του project μαζί οργανώνοντας μία παρουσίαση και μία οργανωμένη ξενάγηση στο κτίριο και δίνοντας στους γειτόνους μας τη δυνατότητα να ρίξουν μια ματιά στο παρασκήνιο”

από την οικογένεια,

Το Σάββατο η Rijk Zwaan διοργάνωσε το ‘Family Festival’ – μία ξεχωριστή εκδήλωση των εργαζομένων που οργανώνεται μία φορά κάθε έξι χρόνια. Φέτος, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στις οικογένειες και στους φίλους τους τι συμβαίνει σε αυτές τις εγκαταστάσεις και τα αποτελέσματα όλης της δουλειάς του κτιρίου και της ανακαίνισης. Στην Rijk Zwaan η πρώτη προτεραιότητα είναι να προσφέρει στους εργαζομένους μία ευχάριστη εργασία.

και από τους επισκέπτες στα demo

Από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις demo της Rijk Zwaan είναι σε εξέλιξη στην Fijnaart. Από τώρα μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, η εταιρεία παραγωγής σπόρων κηπευτικών παρουσιάζει στους πελάτες κηπευτικών της, στις εταιρείες επεξεργασίας και στους πελάτες λιανικής, πόσα μπορεί να προσφέρει στις υπαίθριες καλλιέργειες. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ρίξουν μια ματιά στο νέο κτίριο.  

Εμφανής σύνδεση με το De Lier

Η επέκταση στην Fijnaart σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία RoosRos Architecten, η οποία σχεδίασε επίσης τα νέα κτίρια για τα κεντρικά γραφεία της Rijk Zwaan και για το Κέντρο ελέγχου ποιότητας σπόρου (SQC) στο De Lier. Σαν αποτέλεσμα, όλα αυτά τα κτίρια συνδέονται εμφανώς έχοντας παρόμοια όψη. Η κατασκευή και η αποπεράτωση του project έγιναν εξ' ολοκλήρου βάσει σχεδίου. 

Opening ceremony new buildings Fijnaart 09-2018