24 Ιουνίου 2020

Η κίτρινη πιπεριά Sweet Palermo βραβεύτηκε με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία από το International Taste Institute

Στις αρχές του μήνα, η κίτρινη πιπεριά Sweet Palermo® της Rijk Zwaan έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία των τριών αστέρων στο International Taste Institute’s Superior Taste Award 2020, και η κόκκινη Sweet Palermo βραβεύτηκε με την πολύ αξιέπαινη βαθμολογία των δύο αστέρων. Η Sweet Palermo είναι η πρώτη γλυκιά πιπεριά που λαμβάνει αυτή τη βαθμολογία, όσον αφορά τη γεύση.

Κάθε χρόνο, μια ανεξάρτητη ομάδα διακεκριμένων σεφ, συμπεριλαμβανομένων σεφ με εστιατόρια με αστέρια Michelin, από 20 διαφορετικές χώρες, αξιολογεί προϊόντα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο με βάση τις πρώτες εντυπώσεις, την εμφάνιση, το άρωμα, τη γεύση και την υφή. Για να επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία τριών αστέρων, η μέση βαθμολογία του προϊόντος πρέπει να υπερβαίνει το 90% σε αυτά τα πέντε κριτήρια.

 

Σκορ πάνω από 90% για την κίτρινη Sweet Palermo και 87% για την κόκκινη

Η βαθμολογία των τριών αστέρων για την κίτρινη Sweet Palermo δεν ήταν μεγάλη έκπληξη. Έρευνα των καταναλωτών έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν την υπέροχη γλυκιά, αρωματική και φρουτώδη γεύση της και θεωρείται ως άξια προσθήκη στην «οικογένεια Sweet Palermo». Το κορυφαίο προϊόν, η κόκκινο Sweet Palermo, σημείωσε ένα εντυπωσιακό 87%, ικανοποιώντας έτσι τις προϋποθέσεις για το δύο αστέρων βραβείο Superior Taste Award. Οι πορτοκαλί και καφέ Sweet Palermo έλαβαν επίσης βαθμολογία δύο αστέρων.

Η γεύση είναι η βασική αξία

Η Rijk Zwaan και οι παραγωγοί της Sweet Palermo είναι χαρούμενοι με αυτά τα αποτελέσματα, επειδή η γεύση είναι η βασική αξία αυτής της βαθμολογίας για τη γλυκιά πιπεριά. Η γεύση της πιπεριάς Sweet Palermo είναι πιο έντονη από άλλες πιπεριές επειδή η διαδικασία ωρίμανσης των καρπών διαρκεί περισσότερο χρόνο. Τα συμπεράσματα των σεφ το επιβεβαίωσαν αυτό στην πράξη. 

Βραβευμένη Sweet Palermo

H Sweet Palermo είναι τακτικός νικητής. Στις αρχές του χρόνου, η πιπεριά έλαβε το βραβείο Taste of the Year 2020 στην Ισπανία. Το 2018, μια συνταγή βασισμένη στην κόκκινη Sweet Palermo με σοκολάτα κέρδισε ένα βραβείο στο FICA Summer Event στην Ολλανδία και το 2015 ψηφίστηκε το προϊόν της χρονιάς στην έκθεση Fresh Market στην Πολωνία. Το 2012, η Sweet Palermo έλαβε την πρώτη της διάκριση ως η καλύτερη πιπεριά στην Ολλανδία στην κατηγορία New Fresh της Foodlog

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Sweet Palermo? Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.sweetpalermo.com 

 

Θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τη Sweet Palermo?

Επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Σταράκη

Crop Specialist pepper & Υπεύθυνος Γεωπόνος