Η ιστορία της Bakkavor

‘Το χαρακτηριστικό Knox™ μειώνει σημαντικά τα απορρίματα στα καταστήματα‘

Knox significantly reduces in-store waste levels

Πολλά χρόνια πριν, η εταιρεία Bakkavor – ο κύριος προμηθευτής φρέσκων έτοιμων γευμάτων (FPF) στο Ηνωμένο Βασίλειο - ήταν ο πρώτος συνεργάτης της Rijk Zwaan που διεξήγαγε δοκιμές με μαρούλια με το χαρακτηριστικό Knox ™. Αυτές οι δοκιμές απέδειξαν το όφελος στη διατηρησιμότητα του προϊόντος και ο πελάτης έχει τώρα ενσωματώσει τις ποικιλίες Knox σε ολόκληρη την γκάμα του. «Πιστεύουμε ότι προσφέρει ευκαιρίες και οφέλη στους καταναλωτές, στους εμπόρους λιανικής και στα εργοστάσιά μας», λέει η Clare Foy, Customer Produce Manager της Bakkavor.

Σημαντικό στην επιχείρησή μας

Η ιστορία στην ιστοσελίδα της Bakkavor εξηγεί γιατί το χαρακτηριστικό Knox είναι τόσο σχετικό: «Το μαρούλι είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρησή μας. Είναι γλυκό, έχει φανταστική υφή, είναι το κύριο συστατικό της σαλάτας Caesar και χρησιμοποιούμε πάνω από 1 εκατομμύριο κιλά κάθε χρόνο. Όμως, ενώ ήταν δημοφιλές, το μαρούλι ήταν ιστορικά προβληματικό λόγω του γεγονότος ότι τείνει να μεταχρωματίζεται κατά την κοπή (μια διαδικασία γνωστή και ως pinking). Αυτό οδήγησε σε παράπονα πελατών, μειωμένη διατηρησιμότητα και αυξημένα απορρίματα». 

Knox significantly reduces in-store waste levels

Αργός μεταχρωματισμός

«Ωστόσο, δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσε κανείς να κάνει για αυτό, σωστά; Λάθος. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με τη διεθνή εταιρεία παραγωγής σπόρων λαχανικών Rijk Zwaan και θέσαμε την πρόκληση στην ομάδα της να βελτιώσει τη διατηρησιμότητα των φρεσκοκομμένων φύλλων σαλάτας, με ένα μαρούλι Cos που δε μεταχρωματίζεται. Η Rijk Zwaan ήταν έτοιμη για την πρόκληση και κατάφερε να εντοπίσει ένα φυσικό γονίδιο που προσδίδει καθυστερημένο μεταχρωματισμό κατά την κοπή».

Αυξάνει τη διατηρησιμότητα στο ράφι για τουλάχιστον 2 μέρες

«Όταν καλλιεργήθηκε το πρώτο μαρούλι με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, η Bakkavor ήταν ο πρώτος συνεργάτης του Rijk Zwaan που διεξήγαγε δοκιμές και απέδειξε το όφελος της διατηρησιμότητας με τα δεδομένα μας να δείχνουν ότι το χαρακτηριστικό Knox θα μπορούσε να αυξήσει τη διατηρησιμότητα στο ράφι τουλάχιστον δύο ημέρες. Οι εμπορικές δοκιμές μας ήταν μια άμεση επιτυχία, με τα επίπεδα απορριμάτων στα καταστήματα και τα παράπονα των πελατών να μειώνονται σημαντικά. Από τότε, συνεχίσαμε αυτό το project». 

Εφαρμογή του project

«Επομένως αντί να εφαρμόσουμε το project και να εφοδιάζουμε με το μαρούλι Knox Cos όλο τον χρόνο, γίναμε η πρώτη εταιρεία παραγωγής τροφίμων που το καλλιέργησε εμπορικά στην Ισπανία», δηλώνει η Bakkavor στην ιστοσελίδα της. 

Bauke van Lenteren

60 ποικιλίες μαρουλιών με το χαρακτηριστικό Knox

H Bauke van Lenteren, Marketing Specialist Leafies στην Rijk Zwaan, εξηγεί ότι το χαρακτηριστικό Knox είναι διαθέσιμο για όλους τους τύπους μαρουλιού. «Στο πρόσφατο Global Open Field e-vent παρουσιάσαμε 60 εμπορικές και νέες ποικιλίες με αυτό τα χαρακτηριστικό, συμπεριλαμβανομένων μερικών εξαιρετικών ποικιλιών μαρουλιού iceberg. Η Bakkavor δοκιμάζει τις πράσινες Knox Salanova® ποικιλίες crispy μαρουλιού όπως τις Excerno RZ και Excuria RZ. Η Bakkavor είναι ένας σημαντικός συνεργάτης της Rijk Zwaan και συνεχίζουμε να καινοτομούμε μαζί για ένα υγιές μέλλον».

Ενδιαφέρεστε για περισσότερες ιστορίες; Επισκεφτείτε το  https://www.rijkzwaan.gr/stronger-together