Συνεργασία στην Αργεντινή

Συνεργασία στην Αργεντινή Γνωστοποιώντας το υγιεινό Salanova® σε ένα ευρύτερο κοινό

web_big-rzar160823_004_salanova.jpg

Σήμερα, η υγιεινή διατροφή είναι πιο σημαντική από ποτέ. Υπάρχουν ενδείξεις γι' αυτό στην αλυσίδα λιανικής, όπου οι καταναλωτές αγοράζουν όλο και περισσότερο φρέσκα προϊόντα - όπως το Salanova®, για παράδειγμα. Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τώρα, χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ της Finca El Sauce και της Expo Verde Agricola που διευκολύνθηκε από την Rijk Zwaan, το προϊόν που υπήρχε ήδη στα κύρια σούπερ μάρκετ της Αργεντινής, παρουσιάζει πλέον ευρύτερη κάλυψη.

Νέες ευκαιρίες

Τα θεμέλια για αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία τέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η Rijk Zwaan έφερε σε επαφή έναν παραγωγό της Salanova, με μία μεγάλη εταιρεία μεταποίησης / μεταφοράς για φυλλώδη λαχανικά. Και οι δύο εταιρείες εδρεύουν στην πόλη Mendoza και πάντα αναζητούν πολύτιμες νέες ευκαιρίες - και η Salanova σίγουρα προσφέρει μία! Αυτή ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωστοποιήσει αυτό το μοναδικό μαρούλι, που παράγεται τοπικά από τη Finca El Sauce και πλένεται και συσκευάζεται από την Expo Verde, σε ένα ευρύτερο κοινό.

Packaging Salanova Argentina

Προσαρμοσμένη συσκευασία

Τα σχέδια υλοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2020 και η Salanova πωλείται τώρα από τρεις διαφορετικές αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων που παρέχονται από την Expo Verde. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα σακουλάκι που περιέχει δύο ή τέσσερα τεμάχια μαρουλιών και σε μια τσάντα σε σχήμα κώνου που περιέχει ένα ή δύο τεμάχια μαρουλιών μαζί με τη ρίζα τους. Παρόλο που η εμπορική φάση του έργου μόλις ξεκίνησε, ο Marcelo Martin, διευθυντής της Expo Verde, αναμένει ότι σύντομα και άλλοι λιανοπωλητές θα ενδιαφερθούν γι' αυτό το προϊόν. Η συσκευασία έχει προσαρμοστεί για να αναγράφει τα ονόματα των εταιρειών τόσο της Finca El Sauce όσο και της Expo Verde, εκτός από το λογότυπο Salanova, καθιστώντας τη μια πραγματικά μοναδική ιδέα.

Grower Salanova Argentina

Υδροπονική παραγωγή

Η Salanova είναι το κορυφαίο προϊόν της Finca El Sauce. Ο παραγωγός και ιδιοκτήτης Alejandro David μιλά με ενθουσιασμό για τη μεγάλη ποικιλία των καλλιεργειών που αναπτύσσει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών σαλάτας. Φαίνεται πολύ ικανοποιημένος όταν η συνομιλία στρέφεται στις καλλιέργειες μαρουλιού του, εκ των οποίων η Salanova αποτελεί τουλάχιστον το 70%. Οι κύριες ποικιλίες αυτή τη στιγμή είναι οι Sartre RZ, Klee RZ και Desirade RZ, αλλά η εταιρεία δοκιμάζει συνεχώς και άλλες καινούριες. Τα μαρούλια παράγονται υδροπονικά. «Χρησιμοποιούμε τόσο συστήματα NFT όσο και floating», λέει ο David. «Είναι αποτελεσματικές τεχνολογίες που ταιριάζουν με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας. Στην πραγματικότητα, νωρίτερα φέτος επεκτείναμε το μέγεθος της έκτασης του μαρουλιού στα 7.000 m² και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του επιπλέον χώρου χρησιμοποιείται για την γκάμα της Salanova».

Τρομερός συνδυασμός

Περιττό να πούμε ότι η αύξηση της παραγωγής συνδέεται στενά με το νέο δίκτυο πωλήσεων. Ενώ η Finca El Sauce προμήθευσε προηγουμένως τη Salanova σε υψηλού επιπέδου καταστήματα μαναβικής και μόνο στον κλάδο των τροφίμων, έχουν προστεθεί τώρα και τα παντοπωλεία. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για τους Αργεντινούς καταναλωτές που αναζητούν ένα νέο προϊόν με διαφορά. Ομοίως, η Expo Verde είναι ευχαριστημένη με τις ευκαιρίες που προσφέρει η Salanova. Η Rijk Zwaan παρουσίασε την ιδέα στον Martin το 2018. «Μια αντιπροσωπεία Αργεντινών εταιρειών ταξίδεψε στην Ολλανδία και στην Ισπανία για να μάθει περισσότερα γι' αυτό. Η Finca El Sauce ήταν επίσης μέρος αυτής της αντιπροσωπείας, αλλά δεν ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε μαζί έως ότου η Rijk Zwaan πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να προωθήσουμε τα δυνατά μας σημεία. Ο David παράγει το προϊόν και προσθέτουμε αξία σε αυτό. Είναι ένας τρομερός συνδυασμός».

Ανταλλαγή γνώσεων και δεξιοτήτων

Η συμμετοχή της Rijk Zwaan ενισχύει περαιτέρω τη συνέργεια. Ο David και ο Martin εντυπωσιάζονται από τις ισχυρές και καινοτόμες ποικιλίες της σποροπαραγωγικής εταιρείας λαχανικών. Ντέιβιντ: «Εκτός από τις διάφορες σαλάτες Salanova, έχουμε επίσης καλή εμπειρία με τις specialties τομάτες της Rijk Zwaan και με άλλα snack λαχανικά. Επιπλέον, δουλεύουμε και με την sweet pointed πιπεριά - παράγουμε ποικιλίες Sweet Palermo® και στα τρία χρώματα». Ο παραγωγός τονίζει ότι η συνεργασία τους προχωρά πέρα ​​από το ίδιο το προϊόν: «Η Rijk Zwaan μοιράζεται πληροφορίες για τον κλάδο μαζί μας. Και η εταιρεία έχει πολλές γνώσεις, συμπεριλαμβανομένων των υδροπονικών συστημάτων παραγωγής. Για παράδειγμα, είχα πολλές ευχάριστες και ενημερωτικές συζητήσεις με τους Marc Celis και Joao Maldonado σχετικά με τη λίπανση, τη θρέψη των φυτών και τις ασθένειες. Αυτό το είδος καθοδήγησης είναι πολύτιμο».

Stronger Together


Η Rijk Zwaan βοήθησε στην επιτάχυνση της συνεργασίας μεταξύ Finca El Sauce και Expo Verde. Είναι ένα καλό παράδειγμα των πρωτοβουλιών της εταιρείας μας για την υποστήριξη παραγωγών και συνεργατών στις προσπάθειές τους να παράγουν, να διανέμουν και / ή να επεξεργάζονται φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για την αγορά, στοχεύουμε να βοηθήσουμε την αλυσίδα τροφίμων λαχανικών να προσαρμοστεί στη «νέα οικονομία» παρέχοντας προσαρμοσμένες, σχετικές και εφαρμόσιμες συμβουλές και λύσεις. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στο www.rijkzwaan.gr/stronger-together