Η ιστορία της Annette Meeder

Πώς να κάνετε τα λαχανικά πιο ελκυστικά

how breeding makes vegetables more appealing

Σαν εταιρεία παραγωγής σπόρων λαχανικών, αναζητάμε τρόπους για να κάνουμε τα λαχανικά πιο ελκυστικά. Το κάνουμε αυτό συνδυάζοντας την εμπειρία μας στη γενετική βελτίωση με την καταναλωτική έρευνα και την έρευνα γευσιγνωσίας, και συνεργαζόμαστε επίσης με άλλους στην αλυσίδα. Η Annette Meeder, γευσιγνώστρια στην Rijk Zwaan, μοιράζεται τέσσερα παραδείγματα.

how breeding makes vegetables more appealing

Όχι μόνο γεύση, αλλά ολόκληρη η εμπειρία

«Όλοι θέλουμε φυσικά το φαγητό μας να είναι νόστιμο. Εκτός τη γεύση, η εμφάνιση των λαχανικών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο», λέει η Annette. Η Rijk Zwaan διεξάγει εκτεταμένες έρευνες γευσιγνωσίας για να μάθει τι ακριβώς συμβάλλει στην εμπειρία των καταναλωτών όταν τρώνε λαχανικά. «Κάθε τύπος λαχανικών έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση του φρέσκου καρότου για παράδειγμα, είναι σημαντικό οι καταναλωτές να ακούν το "κρατς" όταν το δαγκώνουν. Πρόκειται για ολόκληρη την εμπειρία».

how breeding makes vegetables more appealing

Λαχανικά για υγιεινά σνακ

Τα σνακ είναι ένας ιδανικός τρόπος για να καταναλώνουν οι άνθρωποι λαχανικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν και δεν είναι σε όλες τις χώρες το ίδιο δημοφιλή, τα σνακ λαχανικά κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοσιότητα. Είναι επίσης ιδανικά για συνδυασμούς σε ελκυστικά μείγματα: σνακ τοματάκια σε διάφορα χρώματα, μίνι πιπεριές ή ακόμα και συνδυασμοί με μίνι αγγουράκια ή άλλα λαχανικά. Μέσα από την έρευνα και τη γενετική βελτίωση, αναπτύσσουμε ποικιλίες λαχανικών που είναι κατάλληλες για να παράγουν σνακ λαχανικά με ελκυστικό χρώμα, σχήμα, μέγεθος και γεύση». 

Συνταγές με έμπνευση,πληροφορίες και λεπτομέρειες προέλευσης

«Οι περισσότεροι γνωρίζουν ήδη ότι τα λαχανικά είναι υγιεινά, αλλά αυτή η γνώση δεν τους βοηθάει πάντα να αυξήσουν την κατανάλωση λαχανικών. Η ανταλλαγή συνταγών, ενδιαφέροντων γεγονότων και πληροφοριών σχετικά με την προέλευση των λαχανικών είναι ένας τρόπος για να εμπνεύσουμε τους καταναλωτές και επομένως να εξαλείψουμε τα εμπόδια στην αγορά λαχανικών», συνεχίζει η Annete. Γι' αυτό μοιραζόμαστε συνταγές βασισμένες στα λαχανικά, συμβουλές και ιστορίες σχετικά με τα λαχανικά, στην πλατφόρμα μας Love my Salad.

Η δική μας έκταση με λαχανικά

Υπάρχουν πολλές πηγές έμπνευσης όπως το να καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά. «Λαχανικά στο προαύλιο του σχολείου - όπου οι μαθητές σπέρνουν τους σπόρους, φροντίζουν τα φυτά και στο τέλος μαζεύουν οι ίδιοι τους καρπούς - είναι ένας υπέροχος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά τα λαχανικά από μικρή ηλικία. Έτσι, βάζετε τα θεμέλια για μία υγιεινή διατροφή στην παιδική ηλικία. Η εμπειρία του να καλλιεργείς μόνος σου τα λαχανικά και η γνώση που κερδίζεις, θα σου φανούν χρήσιμα αργότερα στη ζωή σου». Γι' αυτό τον λόγο η Rijk Zwaan υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες σχετικά με τα λαχανικά

International Year of Fruit & Vegetables

Το Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών

Με την επίσημη ανακοίνωση του 2021 ως Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τον σημαντικό ρόλο των φρέσκων προϊόντων στη διατροφή των ανθρώπων. Θα αυξήσει επίσης την εστίαση στον τρόπο με τον οποίο ο τομέας των φρούτων και λαχανικών συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ, όπως τον στόχο "Μηδενική Πείνα". Σαν εταιρεία παραγωγής σπόρων λαχανικών, υποστηρίζουμε ολόψυχα αυτή την εκστρατεία. Αν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με τον ρόλο που παίζουμε για να διασφαλίσουμε ότι φρέσκα και ελκυστικά λαχανικά θα είναι διαθέσιμα στους ανθρώπους παγκοσμίως, επισκεφτείτε το rijkzwaan.gr/διεθνές-έτος-φρούτων-και-λαχανικών.