Τάσεις στην κατηγορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών

Οι έντονα κόκκινες plum τομάτες κερδίζουν την εύνοια των μαγείρων

Η κρίση του κορωνοϊού προκάλεσε νέες καταναλωτικές τάσεις στην κατηγορία των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Τους τελευταίους μήνες, για παράδειγμα, οι Ευρωπαίοι λιανοπωλητές έχουν παρατηρήσει μια αύξηση στις plum τομάτες σαν υλικά για σπιτικές σούπες και σάλτσες. Μία παρόμοια τάση είναι εμφανής στα φρέσκα σετ γευμάτων, που συχνά περιλαμβάνουν αυτού του τύπου τις τομάτες. Η κόκκινη ποικιλία Plumola RZ προσφέρει στους μάγειρες και τις μαγείρισσες μία ακόμα καλύτερη εμπειρία φρέσκων προϊόντων.

Καταναλωτικές τάσεις

Τους τελευταίους μήνες, η Rijk Zwaan διεξήγαγε έρευνα μεταξύ των Ευρωπαίων συνεργατών της αλυσίδας για να μελετήσει τον αντίκτυπο της επιδημίας του κορωνοϊού. Στη συνέχεια, η εταιρεία παραγωγής σπόρων κηπευτικών συνδύασε τα αποτελέσματα με ευρύτερες πληροφορίες για τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με τους ειδικούς της βιομηχανίας τροφίμων, οι τάσεις «φρέσκο & υγιεινό», «νέα κανάλια», «σπιτικό φαγητό» και «τοπικά προϊοντα» είναι εδώ για να μείνουν και θα συνεχίσουν να είναι σημαντικές και μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Επιτυχία στα φρέσκα σετ γευμάτων στην Ολλανδία

Οι εμπόροι λιανικής βλέπουν πράγματι αλλαγές στη συμπεριφορά αγοράς των καταναλωτών ως αποτέλεσμα αυτών των τάσεων. Οι αγοραστές φαίνεται να αγοράζουν περισσότερα φρέσκα και υγιεινά λαχανικά για το σπίτι. Ο Chain Manager Maarten van der Leeden σχολιάζει: «Τα φρέσκα σετ γεύματων είναι μια τεράστια επιτυχία για τους Ολλανδούς λιανοπωλητές. Αυτή η τάση ήταν σε εξέλιξη πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, αλλά η κρίση την επιτάχυνε. Ορισμένοι λιανοπωλητές απαριθμούν έως και 50 διαφορετικού τύπου σετ που επιτρέπουν σε όλους μας να φτιάχνουμε έτοιμα αλλά και υγιεινά γεύματα. Τα φρέσκα σετ γευμάτων κάνουν τη ζωή πιο εύκολη για τους καταναλωτές».

Καλύτερη εμπειρία φρέσκων προϊόντων για τους καταναλωτές 

Φέτος, τόσο για τα σετ γευμάτων με τοματόσουπες και λαζάνια όσο και για τις Plum τομάτες που πωλούνται ανά τεμάχιο, οι Ολλανδοί λιανοπωλητές επιλέγουν την Plumola RZ, μια ποικιλία plum τομάτας με την ετικέτα Internal Red. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές οι ντομάτες έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα - από τη σάρκα μέχρι το εσωτερικό.  Πέρα από αυτό, έχουν εξαιρετική γεύση. «Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά προσθέτουν μία ακόμη καλύτερη εμπειρία φρέσκων προϊόντων για τους καταναλωτές και αυτό έχει αποδειχθεί σε προηγούμενες δοκιμές από σεφ. Το βαθύ κόκκινο χρώμα δημιουργεί μια πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας με πιο ωραίο χρώμα. Εκτός αυτού, η υψηλή απόδοση, η καλή διάρκεια ζωής και το ότι είναι "φιλική" προς την εργασία, καθιστούν την Plumola RZ μία ελκυστική ποικιλία για τους παραγωγούς», λέει ο Van der Leeden.

rznl20200513_5_vivolia_rz_f1

Σε πώληση στο Βέλγιο ως Ruby Red

Στο Βέλγιο, μια άλλη επιτυχημένη ποικιλία plum τομάτας με την ετικέτα Internal Red είναι η Vivolia RZ, η οποία μοιάζει πολύ με την Plumola RZ. Ο βελγικός συνεταιρισμός παραγωγών BelOrta πουλάει αυτήν την plum τομάτα με την ετικέτα Ruby Red - μαρτυρώντας την έντονη γεύση και το βαθύ κόκκινο χρώμα της τομάτας - από το 2017. Van der Leeden: «Έχουμε δει μια παρόμοια αύξηση των πωλήσεων αυτής της ποικιλίας plum τομάτας στο Βέλγιο από την κρίση του κορωνοϊού. Οι Internal Red τομάτες μας φαίνεται να είναι η τέλεια απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για φρέσκα και υγιεινά υλικά για μαγείρεμα στο σπίτι.»

Stronger Together

Στην Rijk Zwaan, εστιάζουμε να υποστηρίζουμε τους παραγωγούς και τους συνεργάτες στις προσπάθειές τους να παράγουν, να διανέμουν και / ή να επεξεργάζονται φρούτα και λαχανικά. Με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από την αγορά, στοχεύουμε να βοηθήσουμε την αλυσίδα φρέσκων λαχανικών να προσαρμοστεί στη «νέα οικονομία» παρέχοντας προσαρμοσμένες, σχετικές και εφαρμόσιμες συμβουλές και λύσεις. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Μπορείτε να δείτε εδώ το άρθρο για τις μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες για την αλυσίδα φρέσκων λαχανικών.