Συνεργασία στην Βραζιλία

Η Gramado κερδίζει καταναλωτές στο Σάο Πάολο με υγιεινά "κουτιά λαχανικών"

Vegetable box Gramado Rijk Zwaan

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Βραζιλιάνικη εταιρεία χονδρικής του ομίλου Gramado Group συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής σπόρων λαχανικών Rijk Zwaan για να ξεκινήσει με επιτυχία μια διαδικτυακή υπηρεσία για την παράδοση "κουτιών" γεμάτων φρέσκα και υγιεινά φρούτα και λαχανικά στα σπίτια των ανθρώπων στο Σάο Πάολο. Εδώ, ο Célio Azuma, Διευθύνων Σύμβουλος του Gramado Group και η Tatiana Casarotti της Rijk Zwaan εξηγούν περισσότερα για την ειδική συνεργασία τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Gramado_tomatoes

Κορυφαία λαχανικά

Ο Όμιλος Gramado, ο οποίος συνεργάζεται με την Rijk Zwaan για πολλά χρόνια, περιλαμβάνει τρεις εταιρείες: Η Gramado επικεντρώνεται σε ειδικά λαχανικά υψηλής ποιότητας, η Go Green είναι χονδρέμπορος βιολογικών λαχανικών και η Inovagris είναι ο οργανισμός που διατηρεί σχέσεις με τους παραγωγούς. Casarotti: «Ο Όμιλος Gramado προσφέρει κορυφαία προϊόντα στους πελάτες του. Σνακ λαχανικά, τομάτες σε τσαμπί,  Sweet Palermo®, Salanova®, μελιτζάνες - η γκάμα μας περιλαμβάνει μια σειρά τύπων και ποικιλιών από την Rijk Zwaan. Το 2019, δημιουργήσαμε συνεργασίες με ορισμένους επιλεγμένους παραγωγούς και σχεδιάσαμε τη σπορά μαζί με βάση τις προβλέψεις πωλήσεων. Αυτό λειτουργεί πολύ καλά.»

Απευθείας πώληση στους καταναλωτές εξαιτίας του COVID-19

Μέχρι τις αρχές του 2020, οι έμποροι λιανικής πώλησης, τα εστιατόρια και οι εταιρείες catering ήταν οι πιο σημαντικοί πελάτες του Gramado Group, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν απαραίτητο να αλλάξει αυτό, λέει ο CEO Azuma: «Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις άμεσες πωλήσεις στους καταναλωτές. Στο Σάο Πάολο κυκλοφόρησε το Gramado Delivery με μια σειρά από «κουτιά λαχανικών» που περιέχουν φρέσκα φρούτα και / ή λαχανικά βιολογικά ή μη, σε διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων και μια επιλογή τριών μεγεθών. Οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν διαδικτυακά και να υποβάλουν μία μόνο παραγγελία ή να εγγραφούν για συνδρομή. Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε μια ενημερωμένη λίστα προϊόντων για πελάτες μαζί με τους παραγωγούς, προκειμένου να συνδυάσουμε υψηλή ποιότητα με ανταγωνιστικές τιμές.»

Η στενή συνεργασία οδηγεί στην επιτυχία

Τα κουτιά έχουν μεγάλη επιτυχία. Αυτό οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων, σύμφωνα με την Casarotti από την Rijk Zwaan: «Οι σημερινοί καταναλωτές αναζητούν υγιεινά, φρέσκα προϊόντα. Επιλέξαμε τους καλύτερους παραγωγούς και η Gramado διατηρεί στενή επαφή μαζί τους σχετικά με τον όγκο, την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Εκτός αυτού, η τοπική προσέγγιση διασφαλίζει τα βέλτιστα logistics. Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να βοηθήσουμε την Gramado με αυτήν την ιδέα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους - στην ανάπτυξη της διαδικτυακής υπηρεσίας παραγγελιών, με συνταγές, στις επαφές με παραγωγούς, σεφ και διατροφολόγους και στηρίζοντας τις διαδικτυακές προσφορές, όπως μέσω της πλατφόρμας μας Love My Salad

Επέκταση με νέα κουτιά

Η Gramado Delivery και η Rijk Zwaan έχουν πολλά περισσότερα σχέδια για να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες, λέει ο Azuma: «Σκεφτόμαστε εποχιακά κουτιά δώρων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την Ημέρα της Μητέρας, την Ημέρα του Πατέρα, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα και σχεδιάζουμε επίσης να παρουσιάσουμε ένα baby κουτί γεύματος που θα περιέχει φρούτα και λαχανικά και σχετικές συνταγές. Επιπλέον, θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω τον τρόπο παραγγελίας, την υπηρεσία παράδοσης και την γκάμα των προϊόντων. Η πανδημία του COVID-19 τα άλλαξε όλα.»

Η Casarotti προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε μαζί την γκάμα προϊόντων, όπως με τα πράσινα ντοματίνια, το λάχανο Cabbisi ™ , τα διαφορετικά χρώματα κουνουπιδιών σε μικτή συσκευασία και τα νόστιμα πεπόνια μικρότερου μεγέθους.»

Έτσι μοιραζόμαστε ένα υγιές μέλλον. Ανακαλύψτε περισσότερες ιστορίες για τις συνεργασίες μας.