Η ιστορία της Renalda

«Προϊόντα για μικροκαλλιεργητές »

Η Renalda Bernard Mlay δούλευε ως τραπεζικός υπάλληλος. Μετά από 23 χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει το νεανικό της πάθος και εισχώρησε στον αγροτικό χώρο ως επιχειρηματίας. Πιστεύοντας σε ένα ταπεινό ξεκίνημα, αποφάσισε να ξεκινήσει με δύο τούνελ των 300 τμ που κατασκεύασε η ίδια στην πίσω αυλή του πατρικού της στο Moshi της Τανζανίας.

Σωστό εναρκτήριο υλικό

Η εμπειρία της στις οικονομικές επιχειρήσεις την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι θα έπρεπε να πάρει τα πράγματα σοβαρά από την αρχή και να επενδύσει στο σωστό υλικό για το ξεκίνημα της καλλιέργειάς της. Η Renalda αποφάσισε να καλλιεργήσει κόκκινες και κίτρινες γλυκιές πιπεριές και αγόρασε ποιοτικά σπορόφυτα ποικιλιών της Rijk Zwaan.

Βασικές συμβουλές

Η μεταφύτευση πήγε καλά και ούτε ένα φυτό δε χάθηκε, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν έκανε κάποια συνηθισμένα λάθη για αρχάριους. Τα φυτά ήταν εύρωστα και βλαστομανή που μετά βίας έδωσαν λουλούδια και καρπούς. Οι σύμβουλοι καλλιεργειών της Rijk Zwaan τη βοήθησαν αμέσως με κάποιες βασικές συμβουλές σχετικά με το κλάδεμα και τη συντήρηση της καλλιέργειας και τη συμβούλεψαν να αλλάξει το πρόγραμμα λίπανσης.

Τώρα είναι καλοκαίρι, η πρώτη συγκομιδή έχει γίνει και το κόστος των σποροφύτων έχει αποσβεστεί μετά την πώληση των πρώτων 150 κιλών. Επιπλέον, ένα σημαντικό χηματικό ποσό περίσσεψε για νέες επενδύσεις. Αυτή η εξέλιξη ικανοποίησε τη Renalda, με αποτέλεσμα να εμπνεύσει πολλούς άλλους. Όχι μόνο φίλους και συγγενείς στις γύρω πόλεις, αλλά και πολλούς πιθανούς ιδιοκτήτες μικρών εκτάσεων γης σε άλλες περιοχές.

Η Renalda έκανε μία επιτυχημένη αρχή ως ιδοκτήτρια μικρής έκτασης γης στην Τανζανία και βλέπει πολλές ευκαιρίες για το μέλλον. Η Rijk Zwaan συμμερίζεται αυτή την πίστη. Μαζί με τη Renalda, δουλεύουμε στην κατεύθυνση για ένα υγιές μέλλον.