Η ιστορία του Hugo

«Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να καλλιεργούν οι ίδιοι τα δικά τους φρέσκα μαρούλια»

Η αποστολή της εταιρείας Amazing Farm είναι να προωθήσει έναν τρόπο ζωής πιο υγιεινό, προσφέροντας υψηλής ποιότητας λαχανικά. Μαζί με τον πελάτη της, την αλυσίδα Ranch Market και την Rijk Zwaan, βρήκαν ένα νέο και καινοτόμο τρόπο να συνδράμουν σε αυτή την αποστολή. Ο διευθυντής marketing Hugo Sukarno εξηγεί το μοναδικό αυτό σχέδιο λιανικής πώλησης.

Υγεία και ασφάλεια

«Η Ranch Market είναι μία αλυσίδα σούπερμαρκετ στην Ινδονησία που εστιάζει σε μοναδικά, πολύ υψηλής ποιότητας προϊόντα. Τα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι πολύ σημαντικά για τους αγοραστές της, συνεπώς τα προϊόντα υδροπονίας είναι πολύ δημοφιλή. Στην τελική, αυτό το σύστημα παραγωγής σημαίνει ότι η καλλιέργεια είναι λιγότερο ευπαθής σε ασθένειες και οι καταναλωτές μπορούν να δουν οι ίδιοι πώς το προϊόν καλλιεργείται».

Τεχνικές συμβουλές

«Στις αρχές του 2015 ξεκινήσαμε ένα έργο στο οποίο οι αγοραστές της Ranch Market μπορούσαν να συλλέξουν τα δικά τους μαρούλια Salanova® απευθείας από ένα σύστημα υδροπονίας. Η Rijk Zwaan μας βοήθησε να επιλέξουμε τη σωστή ποικιλία και μας παρείχε τεχνικές συμβουλές, καθώς αυτή η μέθοδος καλλιέργειας ήταν σχετικά καινούρια για εμάς.

Παρουσιάσαμε το νέο σενάριο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός καταστήματος στην Tangerang, στην ευρύτερη περιοχή της Jakarta. Με μεγάλο ενθουσιασμό, οι καταναλωτές έκοβαν τις αγαπημένες τους Salanova και τις έβαζαν μέσα στις τσάντες τους. Για να ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας, η Rijk Zwaan μας παρείχε υλικό προώθησης με θέμα τη Salanova, όπως φυλλάδια, ένθετα και κάρτες με συνταγές».

Συνεργασία με την αλυσίδα

«Από την παρουσίαση και μετά, έχουμε αντιμετωπίσει πολλές διαφορετικές προκλήσεις στο συγκεκριμένο έργο, όπως τον ανταγωνισμό, την ποιότητα του προϊόντος και τα θέματα που προκύπτουν στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αυτές υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των μερών της αλυσίδας, από τον παραγωγό του σπόρου μέχρι τους καταναλωτές. Τελικά, ο στόχος όλων είναι να προσεγγίσουμε περισσότερους τελικούς καταναλωτές και να τους εμπνεύσουμε να βάλουν στη διατροφή τους, περισσότερα, πιο φρέσκα και πιο υγιεινά λαχανικά».