Η ιστορία της Lorraine

«Νέες δυνατότητες για την αγορά του μαρουλιού τύπου Cos»

Η φιλοδοξία της εταιρείας Bakkavor είναι να προσφέρει ευκολία, ποιότητα και απόλαυση στον καταναλωτή μέσω φρεσκοπαρασκευασμένων τροφίμων. Για να αναπτύξει τις επιχειρήσεις της εταιρείας, η τεχνολόγος παραγωγής Lorraine Shaw συνεχώς αναζητάει καινοτομίες στα προϊόντα και στην τεχνολογία. Μία από τις φιλοδοξίες της είναι να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής των φρέσκων κομμένων φύλλων σαλάτας.

Φυσική λύση

«Μία από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες είναι το μαρούλι Cos: κανένας άλλος τύπος μαρουλιού δεν μπορεί να πλησιάσει την υφή και τη γλυκύτητά του. Δυστυχώς, αυτός ο τύπος μαρουλιού υποφέρει περισσότερο από το ροζ μεταχρωματισμό στο κόψιμο, γνωστό σαν pinking, το οποίο μπορεί μερικώς να εξηγήσει τη μείωση των πωλήσεων στο μαρούλι Cos που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό ενδιαφερθήκαμε πολύ όταν ο Rijk Zwaan μας είπε ότι δουλεύει πάνω σε μία φυσική λύση για να αντιμετωπίσει το pinking στα φρέσκα κομμένα μαρούλια, την επονομαζόμενη Knox™».

Μεγάλοι αποδεικτικοί σταθμοί

«Όταν επιλέγουμε νέο υλικό για να αναπτύξουμε στα αποδεικτικά του Rijk Zwaan, δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με τους παραγωγούς μας και με τον Rijk Zwaan. Το ίδιο έγινε και με το Knox™. Παρόλ’ αυτά, ενώ συνήθως ξεκινάμε με αποδεικτικά σε αγρούς που ακολουθούνται από μικρής κλίμακας βιομηχανικού τύπου αποδεικτικά, σε αυτή την περίπτωση αρχίσαμε αμέσως με αξιολόγηση σχετικά μεγάλων ποσοτήτων του υλικού.

Συλλέξαμε πολλά δεδομένα, που υποδείκνυαν ότι η μεταχείριση με Knox™ μπορούσε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής για τουλάχιστον 2 ημέρες. Χρειάζεται να συλλέξουμε ακόμα περισσότερα δεδομένα, συγκεκριμένα από γεωπονικής πλευράς, αλλά αυτο το αρχικό αποτέλεσμα είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Βελτιωμένη αξιοπιστία

«Κατά πρώτον βλέπουμε το Knox™ σα μία ευκαιρία να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα των διαδικασιών μας και την αξιοπιστία του προϊόντος μας. Μπορούμε επίσης να είμαστε πιο πεπεισμένοι για τη διάρκεια ζωής του μαρουλιού τύπου cos, επιτρέποντάς μας να αυξάνουμε τη συγκέντρωσή μας σε άλλα θέματα όπως το χρώμα, το σχήμα και τη γεύση. Ένα βήμα παραπέρα θα μπορούσε να είναι να παρατείνουμε τη ζωή της σακούλας των προϊόντων που περιέχουν cos – αυτό θα ήταν φανταστικό».