Η ιστορία του Richard

«Δημιουργώντας συνεργασία εντός του ερευνητικού κλάδου»

Όταν ο Richard Michelmore σπούδαζε βιολογία στο πανεπιστήμιο Cambridge, του Ηνωμένου Βασιλείου, σκοπίμως επέλεξε να ειδικευτεί στα φυτά. Σε σύγκριση με άλλους τομείς, η θεμελιώδης έρευνα στα φυτά συμβαδίζει πιο εύκολα με την εφαρμοσμένη έρευνα. Στο πεδίο της γενετικής μπορεί να ασχοληθεί πλήρως με το πάθος του να λύνει πρακτικά προβλήματα καθώς και προβλήματα που υποβόσκουν.

Τεχνολογική επανάσταση

Ο Richard αυτή τη στιγμή είναι ο διευθυντής του UC Davis Genome Center στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει γίνει μάρτυρας μιας σπουδαίας τεχνολογικής επανάστασης που συνεχίζει έως τις μέρες μας. Η πρόκληση είναι τώρα πώς να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε διαθέσιμα και πώς να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό που ο Richard πραγματικά απολαμβάνει είναι να μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του, είτε στους φοιτητές που κρατάνε το μέλλον στα χέρια τους, είτε στη βιομηχανία που μπορεί να τις μετατρέψει σε πρακτικές λύσεις για τους παραγωγούς.

Ειδικά στα μαρούλια, μία από τις καλλιέργειες στόχους του Richard, η μεταφορά γνώσεων και η διαδικασία εφαρμογής αυτών, γίνεται γρήγορα και η αλληλεπίδραση μεταξύ των πανεπιστημίων, των παραγωγών και των εταιρειών πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς. Όλοι αντιμετωπίζουν αυτόν που έχουν απέναντί τους ως συνεργάτη, τον καθένα με τα δικά του προτερήματα και τις δικές του δυνατότητες.  Νιώθουν ένα αίσθημα ανταμοιβής όταν η δική τους δουλειά συνεισφέρει στον κοινό σκοπό των βελτιωμένων ποικιλιών, όπως στην ανάπτυξη μιας ανθεκτικότητας σε μία ασθένεια, που μειώνει έτσι την ανάγκη για προστασία της καλλιέργειας με χημικούς παράγοντες.

Μακροπρόθεσμη προσέγγιση

Σε αυτούς τους δυναμικούς καιρούς, ο Richard δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον  της γενετικής στα φυτά. Αλλά είναι πεπεισμένος ότι οι ακαδημαϊκοί του διάδοχοι θα έχουν επίσης στενή συνεργασία με εταιρείες όπως η Rijk Zwaan, και πως, όπως και τώρα, αυτές οι σχέσεις θα βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στην αμοιβαία κατανόηση και στην εκτίμηση, καθώς και σε μία μακροπρόθεσμη προσέγγιση.

Αυτή η συνεργασία αυξάνει την αποτελεσματικότητα της παγκόσμιας έρευνας και βιομηχανίας ισότιμα και συνεισφέρει στη σταθεροποίηση της παγκόσμιας παροχής τροφίμων, για τώρα αλλά και για το μέλλον.

Ο Richard Michelmore χαίρεται να λύνει σύνθετα προβλήματα σε συνεργασία με συνεταίρους που συμπράττουν με τη δουλειά του ιδρύματός του. Ο Rijk Zwaan μοιράζεται αυτή τη χαρά. Μαζί με τον Richard δουλεύουμε για ένα υγιές μέλλον.