Η ιστορία του Serge

«Δέλεαρ οι νέες γεύσεις με προϊόντα του Rijk Zwaan»

Ο Serge Aime Kouakou δουλεύει ως σεφ τα τελευταία 15 χρόνια. Προερχόμενος από την Ακτή Ελεφαντοστού, σπούδασε στο Λονδίνο και σήμερα διατηρεί ένα εστιατόριο στην Αλμερία, προσαρμόζoντας επομένως την κουζίνα του στις ισπανικές προτιμήσεις. Η προσωπική του φιλοδοξία είναι να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να καταναλώνουν και να απολαμβάνουν λαχανικά.

Έμπνευση

«Τα λαχανικά ταιριάζουν απόλυτα στην τάση για υγεινή διατροφή. Και είναι τόσο εύχρηστα! Δύο χρόνια πριν ήρθα σε επαφή με τον Rijk Zwaan και μου παρουσίασαν πολλά νέα προϊόντα -συμπεριλαμβανομένης μίας τομάτας με τόσο έντονο χρώμα εσωτερικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για να φτιάξεις σούσι-, αλλά και ολόκληρη τη γκάμα των πράσινων κηπευτικών που μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτού του είδους οι καινοτομίες με εμπνέουν και προκαλώ τον εαυτό μου συνεχώς ώστε να εξερευνώ νέες δυνατότητες. Σε ανταπόδοση, μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με τον Rijk Zwaan για να τις εφαρμόσει ενδεχομένως στην ανάπτυξη μελλοντικών προϊόντων».

Εκπληκτικά γλυκιά

«Γενικά βρίσκω σημαντικό, άσχετα με το τι κάνω εγώ με ένα λαχανικό, η αυθεντική του γεύση να είναι ακόμα αισθητή. Πάρτε την πιπεριά Sweet Palermo. Είναι πολύ γλυκιά – αλλά όχι τόσο γλυκιά! Έχει ακριβώς τη σωστή οξύτητα. Χάρη στη λεπτή φλούδα της και στο ότι δεν έχει καθόλου σπόρια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τη χρησιμοποιήσω: μπορώ να την ψήσω στο φούρνο ή να τη σερβίρω σε σαλάτα, ενώ είναι επίσης και ένα ιδανικό σνακ. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι λάτρεις των κλασσικών "κουπάτων" πιπεριών. Καινοτομίες σαν αυτές μας δίνουν τη δυνατότητα να δελεάσουμε ολόκληρες ομάδες καταναλωτών να βάλουν στη ζωή τους περισσότερα λαχανικά».