Η ιστορία του Rob

«Ένα γευστικό πεπόνι ακόμα και μέσα στο χειμώνα»

Ο Rob van de Weele είναι ο διευθυντής της AGF στο Detail Result. Είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και τις αγορές προϊόντων των αλυσίδων supermarkets Dirk και Dekamarkt. Ο σκοπός του είναι να προσφέρει στους καταναλωτές μία ευρεία γκάμα προϊόντων και ποιότητας στην οποία μπορούν να στηρίζονται.

Πιλοτικό έργο

«Οι καταναλωτές περιμένουν προϊόντα που να είναι διαθέσιμα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου με την ίδια, σταθερά καλή γεύση. Στη περίπτωση των πεπονιών, αυτό είναι μία πρόκληση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αγωνιζόμουν να βρω μια λύση για κάμποσο διάστημα, μέχρι που μίλησα στον Rijk Zwaan. Με έφεραν σε επικοινωνία με έναν παραγωγό από την Costa Rica που παρήγαγε ένα διαφορετικό τύπο πεπονιού.

Ξεκινήσαμε ένα πιλοτικό έργο μαζί, το οποίο πραγματικά απέδειξε ότι εκείνα τα πεπόνια είχαν υπέροχη γεύση ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το κόψιμο. Έτσι, αποτέλεσαν μια επιλογή με προστιθέμενη αξία στη γκάμα των προϊόντων μας».

Ημέρες γευσιγνωσίας

«Στη συνέχεια ο Rijk Zwaan μας βοήθησε και στην προώθηση του προϊόντος, ενώ οργάνωσε επίσης και ένα αριθμό από ημερίδες γευσιγνωσίας σε διάφορα από τα μαγαζιά που συνεργαζόμαστε. Το πλεονέκτημα του να δουλεύεις με μία σποροπαραγωγική εταιρεία είναι ότι μπορείς να ενώσεις τις δυνάμεις ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας, επιτρέποντάς μας να εστιάσουμε στον καταναλωτή».